Torsdag, 26 juli


Då var den förska spanskakursen bokad! Tänker inte de fyra åren som jag läst spanska i skolan vara bortkastad tid utan ska nu banne mig lära mig språket ordentligt så man kan som planerat sticka ner där efter avslutad skolgång ;) Tycker ändå jag får erkänna att jag faktiskt anmält mig till nybörjarkursen, känner mig alldeles för osäker och har tappat mycket (+ att man i vilket fall som helst inte tog det på allvar när man väl läste språket i skolan, varken läraren eller en själv känns det som), så tyckte det var bäst så för säkerhetsskull! ;)

Nu väntar man bara på att mamma ska komma hem från vart-hon-nu-håller-hus så att vi sedan kan gå ut och äta på restaurang hela familjen. Gårdagen blev lyckad, dock blev det ingen vända i Kristianstad, tiden blev för kort. Tog iallafall oss en fika på blåherremölla, en titt inne på Åhusmarknad och sedan bar det av till campingen där det serverades räkor. Mjums!

Kvällen ser ut att bli en lugn kväll, inga planer alls. Jag har iallafall blivit dissad utav Ida eftersom hon inte svarar på mitt lilla sms jag sände förut, eller så är det bara så att hon inte fått det pga. vart henns jobb befinner sig (hennes mobil stället nämligen in sig på danskt nät)

Äsch, nu får mamma ta och komma - sitter ju här alldeles färdigklädd, sminkad och godluktande av parfym ;)


Onsdag, 25 juli


Då har man två dagars ledighet, sedan väntar fem dagars jobb igen! Dagen ser lite ovis utan men någon gång under eftermiddagen/kvällen kommer jag ha landat i husvagnen med mamma och Axel (kanske Max?). Även om dagens planer inte är helt hundra bestämda ser det ut som om vi lär köra en vända in om till Kristianstad samt Åhus (city :P ), vi har också planerat att besöka ett kafé som vi så länge pratat om att prova på. Kommer bli en mysdag! Har dock lite föraningar om att jag kommer känna mig uttråkad ikväll och här kommer boken jag hämtade ut från biblioteket väl till pass!

Varit lite dålig på att lägga upp bilder på senaste, väntar på att bilderna från de senaste aktiviteterna vi haft för oss ska komma från Ida´s och min delade mapp på msn ;)


så länge, ha det bra!

Måndag, 23 juli


Idag har man varit duktig vad gäller träning. Bortsett från cyklingen från jobbet (dock cyklade jag aldrig till jobbet utan fick skjuts) på 30 minuter så har jag även utfört 60 minuters promenad ikväll. Något jag verkligen behövde, få gå för mig själv.
Jag har nyss också avnjutit en välbehövd dusch efter dagens arbete och ser framemot om cirka fem minuter då jag befinner mig i soffan med ett par tidningar. Denna lugna måndagskväll har varit bestämd sen några dagar tillbaka, har verkligen känt att jag behöver ha lite tid för mig själv och bara ta det lugnt! Det blir nämligen inte mycket egen tid över när man jobbar på dagarna och sedan på kvällarna pyser ut för dylika aktiviteter...

Skriver mest denna lilla kludd för jag känner mig tvungen att hålla bloggen relativt regelbunden (lät fel, många R kanske?) uppdaterad.
/ Sara

Fredag, 20 juli

Nyligen hemkommen från en mysig kväll på stranden med grillning tillsammans med Anna, Ida och Tim till en början. Ett litet tag senare slog vi oss ner hos Amanda, Johanna och Mathilda som också höll till på da beach! Veckan som gått kommer vara ihågkommen som händelserik, känns som jag bara flugit rundor och inte hunnit sitta ner för en sekund och bara hämta andan. Blir lätt så när man jobbar fram till sex på kvällen, hem, käka och sedan dyker kvällsaktiviteter upp som man bara inte kan tacka nej till :P

Vistelsen på Kiviksmarknad blev dock inte lång, hade inte surat om jag stannat ett tag till men det är iofs samma gamla grejer vartenda år. Man befinner sig mest där bara för att träffa folk och dylik!

Nu tänker jag gå och bré mig en knäckemacka sedan ska jag dyka ner i sängen, upp tidigt imorogn för att duscha bort rökstanken och sedan cykla till jobbet. Väl hemma sedan blir det lagning av mat och passning av bröder som gäller. Emmie kommer göra mig sällskap för ett litet tag också!

HAJOCHIVAJ!

Måndag, 16 juli


En ny vecka och jag kan säga att jag är helt slut efter helgens aktiviteter, men gud så kul jag haft!
Fredagen slogs tillsammans med Ida, det blev planering inför kommande dag i Köpenhamn - stämningen var riktigt taggad! På lördagen sen hoppade vi på tåget 11:23 mot Malmö, bytte därefter tåg (efter att vi uträttat olika nödvändigheter som att växla pengar och handla gott för magen). Stötte på min föredetta engelsk lärare (han blev avstängd ganska nyligen, det ryktas pga. slag mot elev), han riktigt dök in i mig och sa "diiig känner jag igein", scary. Jag berättde för honom att jo, han hade jag haft som engelsk lärare på österäng. Därefter predikade denna lilla man kring varför han blev avskedad osv, och jag typ lyssnade på hälften. (Girls, berättar närmare för er om allt han sa ;P Har man inte mött människan kan man inte föreställa sig hur otroligt seg och konstig han är, därför tänkter jag inte gå närmare in på honom). Under dagens ljusa timmar höll vi oss iallafall inne på tivolit, därefter lämnade jag, Ida och Rosanna resten av skaran (det vill sägaEmma, Philip och Katja) och begav oss ut för att leta uteställe på ströget. Vi hamnade på en bar där vi beställde in några drinkar,(mycket goda och mycket trevligt hade vi det!) vi höll oss runt denna area fram tills vi skulle med tåget hem igen. 

Igår blev det fikatajm tillsammans med släkten från mammas sida ute på Borregården som det kallas, här firade vi för två födelsedagar (kusin och dennes fader :P) Nu hoppar vi över några timmar och kommer direkt in på kvällens händelser. Åkte till Kulla tillsammans med Ida, Anna och Natti för första gången (för mig iallafall), och kan säga att jag hade riktigt kul! Ett minus är bara att de stänger redan vid tolv, så vid detta klockslag var vi fortfarande mycket sugna på att hålla oss ute därför raggade vi upp Abbe och Timmy som vi sedan hängde på till Kivik där de tillsammans med kanske tio andra hade byggt upp värsta lägret inför marknadsdagarna. Så, där satt vi framför lägerelden samtidigt som det spelades gitarr och sjöngs (hrm.. de texterna man kände till iallafall :P ) Blev en lång men trevlig natt, jag, ANna och Ida lämnade stället vid halv fem och strövade därmed rundor i Kivik fram till klockan tio över sex då första bussen från Kristianstad mot Simrishamn anlände!

Så ja, idag är jag tröööött. Kunde inte sova vidare länge när jag kom hem sen heller utan följde istället med mamma och min lillebror till farmor på fika vid elva, halv tolv. Sen dess har jag slagit en timme i solen (uppmärksamma: andra gången jag solar) och försökt läsa, har dock inte gått något vidare bra. Längtar bara efter boken som jag nu varit tvungen att reservera från biblioteket eftersom den oturligt nog alltid varit utlånad de gångerna jag anlänt till bibblan för att låna den.  

Ikväll kommer Emmie och jag längtar sååå, var jättelängesen vi sågs! Imorgonkväll blir det iallafall kiviks med Ida och Emmie (anna?). Nu funderar jag på att antingen försöka läsa den förbaskade boken mamma säger är så bra eller ta en promenad - ensam, med mamma eller möjligtvis mormor ;P

torsdag, 12 juni


Jag inleder detta blogginlägg med att säga att stort gratis till Ida som fyller arton år idag, det är inte klokt vad hon har trånat efter att fylla dessa siffror! : )  Om jag inte har fel så tror jag att denna längtan mest varit pga. spänningen angående hur utelivet förändras och allt vad de innebär ;P

Det som nu står på tur att talas om är att jag hade det jättetrevligt i tisdags eftermiddag samt kväll och natt med Anna, Lotta, Nelly och Emma! Planerna blev dock lite ändrade eftersom det var tänkt jag skulle ta bussen hem redan vid halv tio (sista bussen som gick, därför). Istället för att svika mina vänner vid denna tid så gav Lotta som förslag att jag skulle sova över hos henne, vilket jag inte bangade på i första taget! Kvällen bjöd iallafall först på matlagning hemma i Lottas lilla boning, följande sågs det konsert i tivoliparken fram till cirka elva. Efter detta dök jag och Lotta ner i House of Bagels utesoffor för att njuta av vars en kaffe. Resten av skaran begav sig ut för mingel bland allt Kristianstadfolk, men jag och Lotta satt så bra där i våra soffor att vi stannade där till cirka klockan tolv. Under denna tiden surplade vi oss vars två Cappuccino (för min del, Lottas mage fylldes istället av två Kaffe Mocca) Vi tyckte vi fick festa till det lite och lade därför ut vars 60 kr på bara kaffet (dock bjöd Lotta mig på den andra, men den ska hon få igen så snart skolan börjar minsann ;P ) Anna, hennes kusin samt Emma hänkade på en lite snutt hem till Lotta, ett tag därefter var det adjö som gällde :( Kvällen slutade i ostadig sömn klockan halv fyra-fyra efter en hel del prat tillsammans med Lotta!

Igår kan jag säga att jag var helt slutkörd eftersom natten bara bjudit på cirka 1,5-2 timmars sömn! Blev ju uppstigning för oss båda vid sex för att hinna oss till våra jobb som väntade vid elva tiden. Mycket övertid på jobbet blev det också, och cykling i regn på hemvägen var ingen höjdare. Eller egentligen var det inte så farligt, även om det regnade så mycket som om himlen typ hade öppnat sig, jag tycker helt enkelt om att befinna mig i regn. (OBS, vid rätt tillfälle, aldrig att jag njuter när man ska någonstans, vistas bland en massa folk och dylik!). Väl hemma tillagade jag stekt kyckling (som jag hittade i frysen) tillsammans med grönsaker, pesto och givetvis ketchup(!)
mamma, pappa och mina två yngre bröder är ju som sagt på resa, vilket medförde att jag och Hampus 1000 kr att handla mat för (vi delade den givetvis på två, så en femhundring blev min och samma till han såklart), jag har lyckats hålla igen på den femhundringen än så länge. Det enda jag handlat är en påse äpple, 500 gram frysta hallon och 1 liter mjölk, duktigt! Är visseligen inte så konstigt att jag lyckats hålla mig  till så lite eftersom jag inte varit hemma så mycket, fixat ihop olika blandningar av fooden som funnits hemma och även spisat mat hemma hos mormor och morfar ;) Kvällen avslutades framför teven där en av Wallander filmerna spelades på canal+, en kopp kaffe och en fruktsallad gjorde mig sällskap denna kväll som avslutades med sängen tidigt! Jag njöt verkligen av ensamheten igårkväll, avkopplning till max!

Nej, nu har jag inte tid mer. Ska snart sticka in till stan - beställa två kalkon baguetter (dock en med skinka istället för kalkon till mig, som vanligt!) sedan har jag begärt skjuts av Hampus ut till Ida´s jobb där vi ska mumsa på dessa tillsammans och där jag håller henne sällskap i kiosken fram till stäningsdags om jag pallar ;) 

Har varit otroligt dålig på att läsa böcker på sistone, på hela året kan jag säga. har liksom inte tid längre. Men ska bannemig titta in en snabbis på bibblan innan mackorna beställt och låna en bok!

Kräftskiva i Augusti tjejer, det ska vi banne mig ha ;)
HAJOCHIVAJ!

Tisdag, 10 juli


Om sådär en tjuogo minuter tänker jag pallra mig bort till närmaste busshållplats för att ta min 3:an-buss till Kristianstad där mötet med klassvännerna infinner sig vid fyra.Denna träff kommer verkligen bli suverän, det är jag säker på!

Under de fyra timmarna jag hunnit vara vaken har jag både ätit frukost och middag(spenatstuvning som jag tillagade klockan tolv på natten igår. Jag anser nämligen att spenatstuvning smakar ännu bättre när den är kall, lite lustigt!) , gått en promenad på 95 minuter, strukit lite grann och plockat ur diskmaskinen samt rengjort mig själv (vill säga, duschat ;P ).

Nej, detta blev en kortis, mest för att fördriva tiden lite grann. Jag kan ju också nämna att jag kommit fram till att jag har väldigt korta ben. Något jag kan bevisa på bilden i förgående inlägg! Titta och håll med mig bara ;)

HAJOCHIVAJ!

Söndag, 8 juli


Så satt man här igen, alldeles ensam. Och då menar jag verkligen ensam eftersom hela familjen är på semester i en vecka nu... Hade jag inte skullat jobba så mycket denna veckan och om Ida inte hade fyllt år så hade jag inte varit svår på att följa med, faktiskt! Ser ändå inte ut som om det kommer bli en vecka i ensamhet kan jag säga. Gårdagen spenderades först och främst i Brantevik på jobbet, därefter var det artonårs firande för Emma i Skillinge som gällde. Skjutsen hem fick vi av min bror som kom och hämta oss vid halv två, himla skönt att han tagit körkort nu alltså!

Ikväll blir det förmodligen Kulla. Det vill säga om Ida fortfaranade är lika pigg på det som hon var igår kväll, dock blev det nog lite för mycket för henne igår så kan tänka mig att hon inte mår så bra idag ;) Iofs brukar Ida inte vara svår när det gäller att komma ut och träffa folk och festa osv, får minsann ta och plingelinga henne lite senare och höra hur hon verkligen känner. Jag ska nämligen först bort till mormor och morfar på middag vid ett (funderar dock på att sticka nu så fort som möjligt, vara lite snäll och umgås :P)

Morgondagen bjuder iallafall på jobb på dagen men kvällen ser ännu ovis ut... Och jag kan ju iallafall meddela att jag längtar grymt tills tisdagen infinner sig. Ska nämligen äntligen få träffa Anna, Lotta, Emma och Nelly! (tyvärr inte Therese :( )  Tar bussen upp till Kristianstad vid eftermiddagstid och träffar allesammans vid fyra. Kvällen kommer spenderas hemma hos Lotta till en början där vi fixar till middag och sedan travar vi bort till Tivoli parken där det hålls dylika tillställningar eftersom det är Kristianstad-dagarna :)

image33
den enda bilden jag har på oss. (utflykt med klassen på bland annat kiviks musteri, där bilden är tagen)

Tror inte jag ska kladda ner mera nu, jag kommer säkert skriva ner sedan dag för dag känns det som, så dumt att berätta i förväg liksom. HajochIvaj!

Onsdag, 4 juli


ännu en kortis nu innan läggdags (får skylla på att det är jobb som gäller imorgon). Ville faktiskt mest skriva för att kunna berätta om gårdagens otroligt underbart trevliga och mysiga eftermiddag och kväll (!) som jag hade tillsammans med Ida. Bjöd hit henne på kaffe och smörgåsar vid halv tre, därefter bestämde vi oss för att "röra lite på fläsket". Så en cykeltur låg framför oss, var så underbart väder så vi bara cyklade på och försökte komma på nya vägar att cykla eftersom ingen av oss ville komma hem! Väl hemma fick vi fnatt och bestämde oss för att ta deras moppe ut till Mellby och äta på en urmysig restaurang, och så blev det också. Moppetur på 30 minuter och sedan var vi framme, iiiih så fint där va! Vid halv nio-nio tyckte vi att vi lika gärna kunde checka Kivik när vi ändå var i krokarna! Runt tio landade vi hemma hos henne där det blev kaffe drickande framför teven som avslut!
Vi båda var på våra bästa humör kan jag nog säga och mer perfekt kan det inte bli alltså!

image34image35image36
Ida och jag på Fridens (kolla in Ida´s fräscha pizza!), samt en liten bild på mig från Kiviks hamn ;)

Till något annat, i måndags blev det som sagt träffen med Sebastian och Henrik. Kan också nämna att denna kväll (som höll på ändå till klockan fyra på morgonen, (A) ) var otroligt härlig den också! Prat om roliga minnen sitter aldrig fel, synd bara att dessa möten blir så sällan bara :(

Idag samt imorgon, fredag och lördag är det jobb som gäller. Dock har jag faktiskt tillbringat kvällen hemma hos Emmie, blev Mr Bean film och nyttig fruktsallad! (får ta tag i det där nu att sluta ha kräng-stunder av godis och dylik, mår ju ändå bara skit efteråt och på senaste har det blivit alldeles för många sådana måste jag säga.)

Kortis skulle det här bli ja, hrm.. kan man ju inte påstå, eller det förståss - Beror ju på vad man jämför med ;) Bilder från gårdagen kommer nog imorgon (obs, om de är visningsdugliga vill säga )

Söndag, 1 juli


I slutet av dagens arbete skrev man in sina arbetstimmar i våra kära lilla bok ( på jobbet) och ser då till vår förfäran att vi redan skridit in i juli månad, jag får paaaanik - vart tar tiden vägen?!

I vilket fall som helst tänker jag fatta mig mycket kort ikväll: Sist jag skrev var ju i torsdags och sen dess har jag varit med Ida i Malmö (fredags), där det inhandlades ett par byxor, en längre t-hirt och leggins. Kvällen sedan ägnades till stor del utav Idas och mitt velande till om vi skulle dra till Ystad festivalen eller inte. Vi kom till slut överens om att låta bli, så blev bara myskväll!

Lördagen och söndagen har ägnats åt jobb. Jobbade med Emmie på lördagen så efter dagens slut begav vi oss hem till mig där vi tillbringade kvällen tillsammans, trevligt! Jobb idag då också som sagt, massor med folk. Skulle egentligen ha gått ut och ätit med Sebastian och Henrik ikväll, dock blev det inte så (det blir nämligen morgonkvällens aktivitet istället) utan jag pös istället bort om till Anna, Ida och Tim där det spelades spel och sågs film :)

Imorgon bär det av till Ikea med iallafall mamma och härmed täntke jag avsluta detta blogginlägg!

RSS 2.0