Grekisk valmaenderapport!

Sitter just nu i Grekland och ar mat och belaten efter en god middag. Dessvarre ar jag lite besviken over maten har faktiskt, jag har hort sa mycket gott om deras mat osv. osv men vart vi an gar sa har de bara "vanlig" mat, inget som utmarker sig for att vara grekiskt om vi bortser fran den grekiska salladen som ar grymt frasch och god! Ajja, har i omradet dar vi bor finns mangder av restauranger sa vi far beta av de efter hand och hoppas vi hittar nagot riktigt bra som uppfyller mina forvantningar.

Apropa omradet vi bor pa sa ar det inte som en vanlig turistort utan det ar mer greker som egna sma semesterlagenheter (precis som vi) har och aker hit emellanat, vilket gor det hela lite mer speciellt. Man far liksom se hur de verkligen lever och allt ar inte sa kliniskt och perfekt som det ofta blir kring uppbyggda turistorter. Att det bara ar greker som bor och semestrar har gor bidrar ocksa (tyvarr) till att b.la. restaurangpersonalen inte har nagot behov av att kunna engelska, nagot som gor det lite jobbigare for oss icke grekisktalande familj da grekiskan ocksa ar omojlig av forsta sig pa. Sjalv vill jag bara borja leka duktig med min spanska, utan vidare resultat givetvis. Den stora skillnaden pa dessa sprak kan jamforas med att Gracias pa spanska betyder "tack" (som sakert de flesta kanner till) medan det pa grekiska betyder "hej" (tror jag :P)

Avslutningsvis kan jag iallafall saga att jag har det mycket bra och skont har med familjen, mormor och morfar. Det enda vi gjort an sa lange ar att promenera langst stranderna pa morgonen, njuta pa stranden och ata gott samt strosa runder om kvallarna i byn har. Solsken varje dag, suuuuverant!

Dagens planering

God morgon, god morgon!
Idag har jag en hel del att göra faktiskt, men ändå sitter jag här i lugn och ro endast iklädd myskläder och njuter av två brödskivor från Duvanders med ost på och kaffe till det, mumma! Känner att det är dags för mig att införskaffa ett par stolar och ett litet bord som jag kna ha på balkongen, det hade liksom varit pricket över i:et, grädden på moset j(a allt det där), nu när sommaren är på gång.

Det är snart dags för mig att förbereda det sista inför Greklandsresan som att packa och städa hela lägenheten. Ett måste för att städningen ska gå lättare till är musik, därför tänker jag trycka igång MVT på tv.n. Efter dessa hemmasysslor ska jag göra mig iordning, bege mig till biblioteket för att kopiera betygen som jag läst utöver kursplanen (alltså samlade betyg) för att sedan skicka in de till "antagningen". Vidare ska jag slå mig ner på en stol i trafikskolans data-sal för att arbeta lite med teorin där. På skolan beräknar jag att vara vid 12.00-tiden coh kommer sitta där tills ca 14.00-15.00 då mamsi anländer till Kristianstad.  Hon och jag ska då köra på lite shopping ohc införskaffa nya resväskor, när det börjar närma sig kväll till kör vi ut till elgiganten så jag kan köpa en Ipod laddare. Det känns nämligen inte så lockande att dra med "hela" datorn på resan bara för att kunna ha den som laddare, nix nix!

När vi väl kommer befinna oss i Simrishamn igen ska jag träffa Emmie en snutt innan avfärd, har inte umgåtts med henne på egen hand och därmed inte fått ha våra grymma konversationer på 1,5 månader = KAAAAAAATASTROF!

Nä, minsann - nu är det städdags!
Ha det fett, hemma igen 1 juli!

Studenten och tal!

Jag är här, jag lever!
Jag är nog inte den enda som säger det men det är sjuuuuukt vad tiden går snabbt. Det känns som om jag precis kramade förväl av mina högstadielärare på min 9.e skolavslutning och nu har jag, tre år senare gjort precis det samma men med mina föredetta gymnasielärare. Studenten är nu tagen vilket för mig innebär - ingen skola på ett tag. Känns grymt skönt men ändå lite vemodigt och saknaden till skolan och folket där kommer nog smyga sig på fortfarare än väntat. Jag har pratat med en del och de tänker precis osm jag att man har nog inte riktigt förstått det hela än och hela situationen med att man inte kommer befinna sig i Österängs korridorer, lyssna till vår mentor Brunos dåliga skämt, vara med om semleätartävlingar och elevrådsval men mest av allt kommer jag sakna psykologilektionerna med Peter Walmark och vännerna!

Studenten var bra trots vädret som vi fick dras med, reeegn! Men eftersom många gick in med inställningen att man bara "tar studenten en gång" och  att "dagen skulle bli gryyyym" så pallade man till slut inte bry sig om man blev blöt osv, istället för att böka runder med regndräkter, paraply och gömma sig bort från regnet hade vi kul istället!

Det tråkiga som dock blerv ett resultat av det dåliga vädret var att vi inte kunde åka runt i kabben min kära pappa som är bilförsäljare fixat, detta pga. att regnet skulle förstöra inredningen om taket var uppe. men men...

Efter utspringing klockan 15.00, kramandes ohc mingel så åkte jag med bil hem till Simrishamn där studentfesten hölls för mig på strandpaviljonen. Verkligen jättetrevligt hade jag det och de fina presenterna var bara ett plus!
21.30 tog jag 3.ans buss mot kivik med Sebastian där vi hängde på Henrik Kristenssons studentfest ett tag innan vi fick skjuts av hans bror vid 23.00 till Kristianstad och utekvällen kunde ta sin början! En bra kväll blev det och i sängen kom jag ohc mina två sängkamrater (sebastian och Anna, observera: inget sexistiskt!) inte förrän klockan 05.00 på morgonen, men så ska det va! ;)

En del festande har det blivit de två veckorna innan självaste studenten, bland annat såkallat skattjakten och karnevalen (som jag dessvärre inte orkar ge vidare detaljer på vad de innbär) - Galet bra dagar och med galet innhåll!

Avslutningsvis tänkte jag skriva in de två talen som hölls för mig på middagen av mamma samt morfar!

Mamma sjöng fram sitt tal baserat på en ramsa/vers vilket var mycket gulligt, såhär "lät" det iallafall:
"När Sara föddes hon var så liten, med ögon sneda och kolsvart hår. Hon likna´ faktiskt en liten kines, men våran Sara det var hon visst.

I småbarnsåren hon var så livlig, att springa, hoppa å skutta, dansa. Hon gladde oss fast vi trötta blev, för våran Sara det var hon visst.

Hon rispa bilar och bröt antenner, hon bada ute fast det var vinter å på Bo Olsson hon körde bil, för våran Sara det var hon visst.

Hon har skött skolan å tjänat slantar. Hon tar nu körkort, ja mycket händer. Vi önskar henne ett lycka till för våran  Sara det är hon visst"


man visste inte om man skulle skratta eller gråta när hon läste upp det, allt förklarar så himla bra över vilken vilde jag var som barn.
 
Morfars tal nedan:
"Kära Sara
Först ett stort grattis till en avlagd mogenhetsexamen med utmärkt betyg. Det finns mycket gott att säga om Sara. Hon har från unga år haft en förmåga att dra blickarna till sig och skapa god stämning. På det finns många exempel. Jag minns särskilt ett tillfälle. Sara var inte 3 år fyllda. Vi var på en julfest i Östra vemmerlöv, hennes bror Hampus var också med. När vi kom dit satt barnen längs väggarna, tysta och blyga - men så kom Sara och då hände det saker. Det blev tjo och tjim och en trevlig stämning skapades och detta till stor del tack vare Sara.

Ja vi har många trevliga minnen med Sara. En annan sak som glatt oss mycket genom åren är hennes vilja och förmåga att träffa, prata med och lyssna till oss lite äldre. Så Sara vi önskar dig all lycka och framgång i framtiden. Denna dag är en märklig dag, den är din, fånga den, den kommer aldrig tillbaka. Till sist ett fyrfaldigt skånskt lever för henne, vi lyfter våra glas och skålar
"

När jag satt där vid bordet och med alla mina släktingar ohc vänners blickar på mig och fick höra dessa tal kändes det lite sorligt, det var precis som att jag skulle lämna allt det där bakom mig och gå vidare, bli vuxen. Och usch vad jag inte vill det. Som tex, jag har nu bott i Kristianstad i 1 år och ca 9 månader men ändå kan jag inte säga att detta är mitt hem. Mitt hem är fortfarande hemma i Simrishamn fast jag inte kan kalla mitt rum där för rum längre eftersom där inte finns några möbler utan har blivit okuperat av ett stort pingisbord istället. Så när jag kommer hem sover jag på en madrass på golvet hos min lillebror Max, men ändå är det mitt hem. Jag kan liksom inte säga att ajg bor i Kristianstad, det känns som om jag verkligen tar steget då. Steget  mot vuxenlivet, självständigheten och bort från barndomen.

Nä, nu ska jag inte bli djup här utan istället göra mig beredd för sängen. Har en del att göra imorgon, tvätta massor massor inför Greklandsresan på onsdag samt packa till denna också. Därefter blor det även till att jobba några timmar.

CIAO! Bilder från student etc. kommer så småningom...


RSS 2.0