Torsdag, 27 mars

image78

Idag har jag åkt bil med Flora (vår katt), det var lite gulligt faktiskt. Jag började härefter förklara en hel uppsats kring hur detta kunde komma sig dock deletade jag alltsammans eftersom jag kom fram till det att ingen överhuvudtaget skulle bry sig, antar jag ;)

För övrigt har jag inte mycket att säga, tänkte mest kladda ner en snutt här för att meddela att jag fortfarande är vid liv. Under det senaste har jag träffat Emmie en del, jobbat satan fredag, lördag, söndag och måndag och folk har det minsann varit, MYCKET folk - men det är så det är här nere på Österlen när påsken infinnet sig och konstrundan tar vid.

Nej, nu ropade mamma att maten står framme på bordet så kanske bäst att ge av sig nu då, sedan bär det av hem till Ida för en långpromenad!

Ha det gott allesammans!


Fredag, 21 mars

Denna fredagskväll den 21 mars är Sara utmattad i både huvud och kropp (och ja, utmattad i kropp låter som om jag haft vilt sex, men tyvärr är saken inte sådan ;P) det är istället så att jag jobbat hela dagen, och för de som besökt kaféet där jag jobbar eller jobbat där en gång i tiden vet hur jävla hårt där är under påskhelgen. Vanligtvis nu under lågsäsong ligger kassan på mellan 2500-5000kr men idag då det är långfredag och Österlen konstrundan som alla är ute efter (alltså orsaken till alla denna massbefolkning på Österlen under helgen) lär dagskassan upp i 20.000kr. Så föreställ er!  Dock ska jag inte klaga eftersom det var kul idag,  Jag, Isabell och Caroline sjöng och tralade för fulla halsar (okej, inte riktigt, vi fick ju behärska oss eftersom det inte skulle höras ut allt för mycket) och flummade sådär lite allmänt för att inte nås utav den irriterande stressen, vi ägde på att göra stressen till något bra helt enkelt!

Som sagt är man helt slut nu (dock ska jag inte klaga eftersom jag började 13.00 medan resten redan var i full gång klockan 10.00 samt 11.00). Imorgon och på söndag är det dock min tur att vara flitig och börja klockan 10.00.
Iomed min trötthet är man inte särskilt sugen på att göra annat än ligga hemma och ta det lugnt, dessvärre kommer familjen Eldhs till oss på middag så det blir väl till att leka trevlig och umgås ett tag.

Om jag får tilllägga ännu en liten bagatell som jobbet medfört - jag är vrååååål hungrig! Jag har inte ätit sen frukost, bortsett från ett fett äpple vid 11-tiden och två stora glas saft som jag gått och smuttat på under dagens gång... Därför sitter inte påskmaten helt fel, janson frestelse framförallt! , jag döööör! (där hade det egentligen passat med jag får "paaaaanik så gott" - inte sant Lotta, Anna och Myte? )

Gårdagen var bra, hade mys med mamma och två av mina tre bröder (de yngsta då förståss) ute på Olof Victors där vi åt en smarrig macka, väl hemma igen så damp Emmie såsmåningom in genom dörren. Under kvällens gång  bakade vi cheesecake till ikväll och mycket av vårt prat bestod i stort sett bara utav sex, ja gud vad vi snackade sex igår alltså. haha, (stort ämne som aldrig kan diskuteras och pratas för mycket om)Snacket fortsatte ända till sovdags vid halv två tiden, sedan sov vi gott!
 
Men nej, nu såg jag gästerna komma i fönstret så får väl bege mig härifrån också nu. Jag ber så mycket om ursäkt för ett uselt blogginlägg.

Tisdag, 18 mars


Då har ännu en dag passerat och en bra sådan, det känns nämligen som om jag hunnit med en massa nödvändig- och trevligheter. Till att börja med gjorde jag mitt ärende på nordea bank i Kristianstad, jag hämtade ut mitt legetimation (ja jag vet, har tagit lång tid innan jag "fått fingarna ur röven" (dubbelparantes, ursäkta ordvalet) och fixat detta) som dock kunde varit körkort istället iomed att jag fyllt 18. Dock kommer jag inte kunna räkna med körkortet inom det närmaste...

Hemfärd klockan 11.25 och innan dess hann jag ha en kort pratstund med Oskar. Väl på bussen slank Louise, min gamla klasskamrat (som jag gått tillsammans med från klass 1 till 9) hon slog sig ner vid mig och det var mycket, mycket trevligt att pratas vid, kul efter så länge! Framme på Simrishamns station lämnade jag Louise och begav mig mot Lindex där jag hämtade upp Emmie för en liten lunchning på en timme under hennes lunch-rast (hon praktiserar nämligen där denna vecka). Klockan två sa vi hejdå och jag smet in om Biblioteket för att hämta en bok till ett av mina arbeten och när jag sedan kom hem var det dags för råskrivning på detta samtidigt som jag avnjöt en kopp (snarare mugg iofs) kaffe. Känns verkligen jätteskönt nu att nästan vara färdig med det, så slipper man ha det liggandes över sig hela tiden. Nu är det endast två arbeten kvar som ska skrivas, helst innan skolstarten om 3 veckor!

Ikväll har jag även hunnit med att vara trevlig med mormor och morfar eftersom vi var ditbjudna på middag, så nu slipper man ha ångest för att man inte hunnit träffa de någonting under lovveckan. Vi var hemma runt 20.00 och vid 21.00 träffade jag Ida och vi mös tillsammans med en film som vi snappade upp på tv, tjejen har nu lämnat mig och jag funderar starkt på att bege mig till sängen nu faktiskt.

Vad morgondagen bjuder på får vi se, inga direkta planer faktiskt men det är skönt. Ska försöka göra lite nyttigheter imorgon som städning och man kan ju allt hoppas att jag drabbas utav ett pluggryck igen! Bortsett från idag känns det som om jag helt kommit ifrån "pluggstämningen/motivationen" eller vad man ska säga eftersom jag under hela praktiken bara skjutit  fram alltsammans. Panik på det!

image76
På jobbet i helgen raggade en gubbe på mig för mina tydligen vackra blå ögon, hahaha - han var lite söt "50+ ska det va" ;)

Söndag, 16 mars

Klockan är 11.00 och här borde jag inte alls sitta. Det är nämligen tänkt att jag skulle skriva vidare på mitt rosévin arbete nu på förmiddagen innan jobbet, dock har jag inte kommit längre än att trycka upp word dokumentet... hrm... Får väl försöka ta mig i kragen (även om jag inte har någon på tröjan jag bär?) och skriva ett par rader medan jag väntar ut tiden. Helst av allt skulle jag vilja hoppa upp på cykeln och bege mig ut till jobbet redan, det är nämligen riktigt fint väder så vill bara uuuuuut! Men lugn, snart får jag njuta av den 30 minuters långa cykelturen med verkligen goooood musik i öronen samt få känna ett sting av vårkänslor - bättre kan det inte bli!


När uppdaterade jag sist? Torsdags om jag inte minns fel? Fredagen flöt i alla fall på jättebra ute på praktiken därefter var det snabbt (SNABBT!) hemåt eftersom jag inom 30 minuter skulle hinna duscha, sminka mig och befinna mig vid busshållplatsen för att ta trean mot Kristianstad då klockan slog 17.15. Under resans gång njöt jag ännu en gång av den nyinlagda musiken på mobilen, grrr! Väl framme mötte tjejerna upp mig därefter landade vi i sofforna på H&B för middag. En efter en lämnade tjejerna oss och till slut var det bara jag och Lotta kvar på hennes rum, henne svek jag vid halv tolv för att gå hem och lägga mig.


Uppstigning 06.45 morgonen därpå för att ta tåget mot Malmö där Ida sedan mötte upp mig, en braaaa dag! När vi landade i Simrishamn senare på eftermiddagen var det bara till att gå hem och vänta in Hampus hemkomst för att sedan käka god middag med resterande familjemedlemmar. Lite senare dök Emmie också upp för lite mys, och gud vill lova - jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, det var verkligen konstant! Det gillas, dock håller nog inte min hals med mig om den saken.  Men men, nej, nu ska jag förbereda mig psykiskt inför jobbet fast först ska jag kladda ett par rader på arbetet.


HAAA DET TREVLIGT!


Torsdag, 13 mars

God kväll, jag ursäktar åter det långa hoppet mellan inläggen! Till mitt försvar kan jag faktiskt skriva att jag tänkt skriva både i tisdags och igår utan resultat...


Stockholmshelgen var mycket bra, dock tror jag inte mitt konto håller med mig. Alltefter som pengarna blir färre och färre höjs ekoljudet från detta tomrum ännu mer, hjälp mig! Min plan om att inte ta ut min lön tills efter sommaren (som jag gjorde i fjol, vilket var mycket gott) från och med nu, kommer inte att hålla eftersom man inte vill ligga i dvala hela sommaren och våren utan även kunna leva lite också!


Vi kan alltså resumera att dagarna i Stockholm mestadels bestått utav shopping, men vi besökte även "gamla stan" som var mycket mysigt och för övrigt känns det som om man efter denna helg rullar fram för ätit är något vi gjort i mängder!


image74 image75
Jag respektive Emmie med all vår packning påväg hem från Stockholm i söndags!

Då har vi helgen här igen då och därefter bjuds det på lov, som vi i Kristianstad egentligen skulle ha haft vecka tretton men eftersom jag har praktik kunde jag styra det lite på egen hand. Jag tänker nu tala om för er vad som kommer ske till helgen samt lovet eftersom man inte vet när jag skriver nästa gång.  


Imorgon åker jag upp till Kristianstad för att besöka Lotta där utegänget samlats för att ha en liten tjejkväll, ska bli riktigt kul att träffa alla igen efter tre veckor (bortsett från Lotta som jag träffade över en kaffe på "house of bagels" i måndags efter spanskan). Jag sover i lägenheten över natten för att sedan ta tåget mot Malmö morgonen därpå där Ida möter upp mig för en heldags mys med shopping och fika på Espresso house (såklart!). Observera: Jag tänker inte knäppa upp varken jacka eller byxor. Jag ska helt enkelt inte ens gå in i ett provrum denna dag (kan det vara möjligt att jag lyckas) utan endast hjälpa Ida att hitta klänning till studenten och uppmuntra henne till att köpa annat fint! 


Söndagen innebär jobb och på kvällen ligger jag framför teven för att se Wallander, med någon eller ensam?


Resterande dagar fram till fredag är ovisa, vad jag vet än så länge måste de i alla fall innehålla en del plugg! På Fredag, lördag, söndag och måndag är det åter jobb som gäller eftersom det är konstrundan som äger rum här nere på Österlen kommer det vara grymt mycket folk så man lär vara lagom trött när kvällen stundar. Lördagen, som är påskafton har jag inga planer överhuvudtaget. Ska jag vara ärlig hade jag helst utav allt bara velat stanna hemma och äta god mat med familjen men vet inte om de har andra planer på att fara iväg och umgås med några andra, det återstår att se.


Nej, nu får det vara nock. Ska gå glida ner på rummet för att bestämma kläder inför imorgon samt lördag och packa resterande nödvändigeter också. Jag ska även skona mamma med mitt knappande på tangenterna eftersom hon ligger här i koncentrerad i soffan och försöker följa en drama film på Tv4 film.


God kväll, Allesammans!  


Måndag, 3 Mars


Jaha, vad trött man var här då! Sent kommen i säng inatt och hårt praktiskt arbetande under åtta timmar för att sedan utöva ett 1 ½ timmars intensivt gympa pass, pjuuuh!

Som ovan nämnt, praktiken har börjat! Dagen var faktiskt bra trots mitt bävande inför fyra veckors praktiskt arbete på Ingelsta Kalkon. Veckan som passerat har både bjudit på gott och ont vad gäller det psykiska om man kan säga det  på ett sådant sätt... (?)

Jag längtar ihjäl mig till klockan slår 14.55 på torsdag eftermiddag! Denna tid stiger jag av flyget mot Stockholm på Bromma flygplats därefter ska jag krama sönder Emmie som möter upp mig. Ihhh! Känner lite ont mot mig själv då jag redan längtar hemifrån, vill komma iväg och hade verkligen inget bangat om jag fått välja om till att praktisera i Kristianstad igen. Nej usch sån ångest jag fick nu då, my parents är goda och Axel är typ sönder tryckt efter alla mina omfamningar och kramar, men ändå. Ytterligare en possitiv länk i Simrishamn är Ida såklart, dock har jag inte hunnit träffa denna flicka sen i fredags eftermiddag en liten sväng :( Imorgon ska jag dessvärre träna med henne och tvinga henne att mysa till det tillsammans med mig under kvällen över en kaffe!

usch nä, nu får jag väl dra mig antar jag. Ska bara snoka runder lite till!

P.S. men oj, dubbel ångest. tryckte inte ens in Max i mina lilla mening om vad jag borde vara glad åt här hemma, ingen favorisering här inte, nono! Hampus behöver jag inte ens nämna (gjorde jag ju dock nu) eftersom han aldrig ör hemma utan befinner sig i Linköping, dessvärre har vi lyckats tima (observera, uttal: TAJMA) varandra perfekt (hrm) eftersom jag åker iväg den 6:e Mars nu på torsdag (som sagt) och denna dag anländer han till Simrishamn för en kort (tror jag) vistelse.
Nog om allt nu, haaaaaaaj! D.S.


P.S. DE LUXE.

Blir ingen resa för mig vecka 19. till lägenheten i Grekland heller eftersom skolan såklart ska lägga två nationella prov i engelska då, så typiskt - gud måste likosm vilka straffa mig eller något. Fast å andra sidan så var jag konstigt nog inte sugen på resan dit ner nu mot slutet heller, konstigt nog!


RSS 2.0