Onsdag, 28 maj


Pjuh, dagen har varit minst sagt galen! Kristianstad har varje år en dag då det hålls en aktivitet vid namn "skattjakten" denna dag ordnas av studenkomitén och går ut på att fulla treor som är utklädda till allt mellan himmel och jord samlar poäng efter en lista med olika saker man kan göra eller hämta.
Dessa uppgifter kan vara allt från att vissla Lordi sången, fixa fram en höbal, hämta en tant med krulligt hår till att visa upp en kille med rakad pung! Eftersom att jag numera ingår i studentkomitén råkade jag ut för ett flertal visande av rakade pungar! Hah! En mycket rolig men sjuk dag!

image89
Kring detta tält höll vi till

Efter skattjakten som slutade vid tre var det dags för städning i tivoliparken där allt infunnit sig, kunde lämna stället vid kvart över fyra och då var det bara att ge sig på att tvätta och städa i mitt lilla hem. Senare på eftermiddagen/kvällen skulle jag glida bort till Lotta, Myte oc'h Sara på house of bagels för en kaffe, dock anlände jag inte förrän klockan var lite innan sex eftersom jag var tvungen att vänta in att tvätten skulle bli klar pga. att jag klantigt nog råkat slänga in både mitt bankkort och leg i maskinen! :S Det var med nervösa händer som jag 10 minuter senare (efter uttagen tvätt) satte in mitt kontokort i bankautomaten och klickade ner "tangenterna" 100, lyckligtvis fungerade allt som det skulle! YES!

Trevlig stund på House of bagels och efter att ha lämnat Sara vid tågstationen 20.20 hyrde jag film tillsammans med Lotta samt köpte med mig lite käk hem till henne eftersom jag inte fått i mig något sen frukost bortsett från 1 banan, 1 äpple samt 1 cappuccino. Väl hemma avnjöt jag house of bagels goda kycklingsallad framför en god film tillsammans med min vän Lotta, som sagt!

Nu borde jag egentligen packa färdigt inför kommande dagar till söndag. Imorgon bär det nämligen av till Anna i klassen med tjejerna, fredag förmiddag tar jag tåget mot Malmö där jag möte upp Emmie för en helgdags shopping! Underbart! Följande dag åker jag och mamma tidigt mot Linköping för att umgås med brodern min över dagen och kvällen, hemfärd på söndagen. Det kommer bli en kanonhelg!
Ovanstående tre rader skulle jag egentligen kunna sätta inom parantes eftersom det inte var poängen utan jag skulle komma till att jag inte kan sova nu eftersom det är full rulle här utanför rummet, i korridoren. Min korridors-snygging har fest här, han tillhör nämligen en utav de som höll till på skattjakten idag och var därmed aningen dragen, haha!

Nee, nu ska jag försöka packa färdigt sedan ska jag krypa ner i sängen.

P.S jag kan meddela att jag har världens fulaste bränna: Har nämligen inte solat ett skvatt detta året men förra helgen gick jag en långpromenad i t-hirt så fick en fet "bonna-bränna", dvs jag är alldeles röd fram på bröstet där t-hirten inte täckte samt en liten bit ner på armarna. Alltsammans blev inte bättre av att jag även idag stod ute i solen från klockan 10.00-16.30 idag MED T-hirt. Verkligen illa och en äcklig syn. ööööööööööööööörk!
Jag får väl gå och lägga mig i en cancer säng på solariumet runt hörnan (typ), illa+suck! D.S

Torsdag, 22 maj

Landade nyss på rummet med värkande fötter efter en tur i stan med Lotta (som vanligt), vi flög ut och in i en del affärer på jakt efter ett par svarta byxor åt mig eftersom det hände en liten insident med mina nuvarande (vilken gjorde att de inte är användbara längre)... Letandet gick väldigt dåligt fram tills då vi gled in på MQ och jag hittade ett par svarta chinos som jag var tvungen att köpa, det var även nära att samma modell men i beige färg hamnade i påsen och följde med mig hem men min storlek fanns inte så det blev inte så.  Jag såg detta som ett tecken på att ett par byxor räckte, för idag ;)

Under den pågående veckan har jag hunnit med två studentkomitémöte, ett i måndags samt ett igår eftermiddag. Alltsammans känns bra och vi kommer bli en suverän och ordningssam studentkomité följande läsår! För övrigt har väl veckan inte varit så jättebra, mitt humör har inte varit på topp och mycket har gått emot mig även om det bara handlat om bagateller egentligen... Däremot har jag skött träningen väldigt bra denna vecka. Tränat i någon form varje dag och under måndagen samt tisdagen utövade jag motion vid två tillfällen/dygn. Duktigt och skönt!

Ikväll har jag packat min resväska inför morgondagen som kommer bli lång samt helgen. Det är nämligen så att efter avslutad skoldag beger jag mig till Båstad för att se Emmies modevisning. Showen slutar vid 21.00 och då tar jag tåget mot Malmö där jag sedan får vänta en timme på att nästa tåg mot Simrishamn går 00.15. Hemma i Simrishamn kommer jag vara 01.50, jobbig dag men har lovat och vill se Emmie så det får det vara värt!

Kommande helg kommer vara den första på länge då jag varken har särskilt mycket planerat eller ägnar mig åt jobb. Dock kommer jag sysselsätta mig med mattepluggande under lördagen och sedan träffa Ida en snutt på kvällen. Söndagmorgon kommer släkten på frukost för att fira mamma som fyllde 43 år igår. Sammanfattning: Tydligen så hade man ett par planer iallafall...

Nej, nu ska jag nog gå och bré mig ett par knäckemackor och slänga i en "maskin tvätt".

Måndag, 12 maj


Öppnar dörren till klassrummet vid namn A17 och ser 7 pers sitta på lång rad längst ner i klassrummet med vars en bänk framför sig. I mitten utav klassrummet står det en ensam bänk med tillbehörande stol. Jag har blivit inkallad som Sara Malmkvist, "Ålen" - vilket jag har Robin Myte att "tacka" för :P Som uppvärming fick jag svara på ett par "antingen eller"-frågor sedan var det dags för mig att dansa loss inför dessa sju personer till Madonnas nya låt. En lite skakigare och med en starkare hudfärg i ansiktet satte sig jag mig nu ner igen och fick i uppdrag att sjunga studentsången som jag dessvärre inte kan. Som tur var låg det ett litet kort framför mig med en minimal text utav "låten" så det var bara att ta ton med min utsla röst och sjunga så gott jag kunde, dessvärre blev det snarare en lite vers-och rap- liknande version utav det hela. Slutligen och det avgörande för om jag skulle komma med eller inte (enligt den nuvarande komitén) var att svepa en flaska öl snabbast möjligast och om jag får säga det själv lyckades jag med det ganska bra, särskilt för att inte vara en öl-älskare ;)
Det var alltså såhär min studentkomitéuttagning gick till i stort sett, och en timme senare var jag med i gänget! HÄRLIGT!

För vidare läsning av detta blogginlägg kommer ni får information kring hur min helg varit samt lite smått om vad som sker i veckan för mig, intresserad - läs vidare.

Som jag nämnde i förra inlägget så begav jag mig till Båstad i fredags där jag hade det jättebra med Emmie. Under dagens lopp myste vi till max på gräsmattan i det fina sommarvädret och den delade Ben and Jerryglassen gjorde inte det hela sämre. På kvällen åkte vi till Ängelholm för att festa även om det inte blev riktigt som vi velat (observera att det inte har något med för högt alkoholintag att göra!). Väl hemma i Båstad igen somnade vi ganska snabbt för att sedan vakna upp 7 timmar senare och ta tåget mot Malmö 09.23. Även här fortsatte vår trevliga tid tillsammans fram till klockan 17.00 då vi skildes åt, Emmie mot Simrishamn och jag själv mot Kristianstad igen.

image85image87

Söndagen som stundade blev mycket bra och precis som söndagar ska vara-lugna. Dagen började med att jag begav mig till parken med filt och frukt samt pluggböcker för att vara lite duktig och alltsammans gick ganska bra. Vid 14.00 tittade Lotta förbi ett litet tag och när klockan var närmare 15.00 bestämde vi oss för att gå hem. MEN, (och jag vet, en mening får inte börja med MEN, men i detta fallet vill jag det!) när vi gled förbi House of bagels (stället måste ha någon dragningskraft eftersom vi alltid i slutänden hamnar på stället!) var vi liksom bara tvugna att glida in där och ta vars en kaffe! Vi var ifrån stället vid 16.30 eftersom vi var tvugna att båda hinna hem, käkat lite smått och byta om innan träningen klockan 18.00 - uuuuunderbart pass, hårt men gott!
SLUT
(orkade inte ha någit vettigt avslut, får ju medge att jag är ganska kass på det när det gäller bloggskrivande och särskilt efter att avsluta beskrivningdagar i text)

NUUUUU avslutar jag här och jag är medveten om att jag inte uppfyllt det jag skulle i detta inlägg eftersom det endast blev helgens beskrivningar och inte resterande vecka men har inget planerat direkt bortsett från samhällsprovet på onsdag som ska pluggas hårt till imorgon samt att min mamma (som jag inte träffat på tre veckor) förmodligen OCH förhoppningsvis kommer på onsdag eftermiddag, myyys!

Ha det smarrigt allesammans, eller de få som läser min blogg? ;)

image88
Den fina utsikten från Emmies lilla hus

Torsdag, 08 maj


Tisdagskvällen då jag skrev ett dystert inlägg senast fick en snabb vändning till det positiva! Lotta och Myte skickade mig ett litet sms och bad mig komma ner till House of bagels över en kaffe, eftersom att jag ändå bara somnade över matteböckerna samtidigt som jag kände för att vara lite spontan så gled jag ner där på momangen. En mycket trevlig fikastund som fick sitt slut vid tio.

Följande dag planerade jag att ta tag i mattetalen, vilket jag också gjorde. Satte mig på Duvanders efter skolan och pluggade matten samtidigt som jag smuttade på en god cappuccino. Väl hemma pluggade jag vidare innan jag gled ner till Lotta på jobbet för att socialisera innan det var dags för henne för utgång! Jag dumpade motionen denna dag endast för att vara flitig med matten, så en slappedag infann sig utan dåligt samvete eftersom jag hade en god anledning ;)

Idag torsdag har varit en bra dag och nu är också matten över och jävlar (ursäkta, men det var tvunget att använda det ordvalet där för att få mera effekt) vad jag nämnt ämnet matte både i detta inlägg och förra - blä! Provet gick väl bra hoppas jag, kan ju inte påstå att det gick suveränt men godkänt iallafall. Efter 3 timmars skrivning klämde jag, tillsammans med Anna och Therese i oss lite Österäng-mat och travade sedan vidare till Blekedamm för att utföra lite praktiskt arbete. Skoldagen var över vid 15.00 och jag samt Lotta cyklade till Tivoliparken där Myte, Adam + 3 andra jag glömt namnen på befann sig och vi slog oss ner och var trevliga!

Jag var hemma vid fem och började genast kuba (nöööörd, MEN ACK så avkopplande;P) på min nyköpta kub som jag köpte idag - äntligen kan jag lösa den! Mobilen ringde vid 18.00 och åter igen befann jag mig 5 minuter senare på house of bagels med en cappuccino framför mig och med Henrik som sällskap! Vid 20.00 lämnade vi uteserveringen och tog oss en promenad istället innan spelningen han skulle ha vid 21.00. Vi hamnade hos Johanna (en trevlig prick som går på min skola), denna dam försökte locka mig till att anmäla mig till studenkomitén och nu har jag faktiskt börjat fundera på det starkt. Dock är sista anmälningsdagen imorgon...

Till helgen nu då, den kommer iallafall att bli super! Imorgon är vi lediga och jag tar tåget mot Båstad vid 12.00 för att besöka Emmie, på kvällen blir det fest i Ängelholm vilket ska bli dunderkul! Hemfärd på lördagmorgon efter frulle på Espresso house (såklart), dock blir hemfärden förmodligen till destination Kristianstad för min del och inte Simrishamn eftersom det inte känns vidare lönt...

Ne, nu tror jag bestämt att jag ska kuba lite grann eftersom det ändå bara är tråkigt folk på msn och inget bra på teve samt att jag inte pallar plugga. nejnejnej!

Tisdag, 06 maj


Det lönar sig inte att be om ursäkt för mitt långa uppehåll eftersom det händer allt för ofta och något ni får leva med!

Nyss hemkommen från en lång powerwalk för att skaka av mig irritationen som ligger över mig, dock gick det inget vidare kan jag få be och tala om... Antar att denna tisdag är en sådan dag som alla kan ha ibland, känner mig allmänt misslyckad med mig själv och får panik över matten - vi har nationellt på torsdag så egentligen borde jag inte alls sitta här men min hjärna tänker inte klart idag så allt bara skiter sig så fort jag tittar på alla ekvationer, suck!

OCH så borde jag städa
OCH så borde jag hänga upp min tvätt
OCH så borde jag plugga samhälle
OCH så borde jag diska
OCH så borde jag packa väskan och lägga fram morgondagens kläder
OCH så borde jag sluta skriva här idag eftersom det ändå inte blir något vettigt och läsvärt
OOOOOCH så borde jag... inget mer.

RSS 2.0