fitness-body-nästa!

Detta inlägget lär ta lång tid att skriva för mig, jag sitter nämligen med olika sysselsättningar på en och samma gång: bilddagboken är uppe, lika så facebook och andra bloggares sidor för snokning, jag håller även  på att renskriva min projektplan och idéskiss på datorn!

Eftersom jag vid förra inlägget satt hemma i Simrishamn och skrev om utgång på kvällen så kan jag kort och gott säga att kvällen blev mycket bra, utan att nämna närmare detaljer! Som förväntat var man ap-trött dagen efter och hamnade därför tidigt i säng.

Lovley, äntligen färdig och nu har jag även packat väskan inför mitt och Lottas tidiga simningspass imorgonbitti innan skolan! Nu ska jag verkligen komma igång med träningen ordentligt, köpte 3-kombi kort och för att översätta det innebär det att jag får både gymma, spinna och gympa på friskis!

I helgen har jag befunnit mig i Simrishamn, tog bussen vid halv sju hem efter en dags jobb här i Kristianstad. Under fredagskvällen tog jag det bara lugnt och mös med familjen samt sprang 30 minuter på löpbandet, vilket jag gjorde ävne dagen efter, duktigt Sara! Lördag och söndag var det sista dagarna på gamla jobbet, att lämna det idag var faktiskt ganska sorligt.  Isabell som jag jobbat tillsammans med sen jag började kom och sa hejdå och gav mig en liten avskedspresent (TACK!) och ett kort med klockren text samt bild! ;)

Nä, nu skulle jag gått och lagt mig för ett bra tag sen med tanke på den tidiga uppstigningen imorgon, men har både fastnat vid msn och andra sajter! Men, tjiiiiiiiiiiiiiiiiiingeling!



Cykelhämtning och hat mot snygg badvakt!

Just nu befinner jag mig i Simrishamn, men kommer ta bussen mot Kristianstad igen om ganska så exakt 45 minuter. Anledningen till att jag hamnat på Österlen en onsdag är för att vi på torsdag ska cykla med friskvården och eftersom jag inte hunnit ta med min cykel upp till Kristianstad var jag tvungen att sticka hem och hämta upp den (och som tur är, är vi lediga idag så jag missar ingenting). Jag anlände hit igår kväll vid nio-tiden, efter 4,5 timmars jobb efter skolan. Det börjar gå riktigt bra nu, Lite småpill som jag behöver få in i skallen bara. Det har blivit en hel del jobb på sistone, att vara anställd på två ställen samtidigt märks i längden, dessvärre har jag min sista helg på Hylkegården nu under kommande lördag och söndag.

Jag syndar, sitter med en stor skål innehållande gudomlig glass. Fast man kan säga att jag utgångskränger, det blir nämligen utgång ikväll! Så, jag brukar faktiskt göra på detta vis när jag ska ut, passar på att äta alla möjliga godsaker eftersom jag i vilket fall ändå kommer överstrida mitt dagliga kaloriintag ganska rejält så då kan man lika gärna passa på! Det är också pga. att jag ska ut ikväll som jag åker såhär tidigt, så att jag hinner fixa mig iordning innan fem eftersom det är då vi ska träffas, innan det bär av till Cupa för käk som senare utvecklar sig till festande!

Uppstod lite frustration i måndags, jag och Lotta skulle nämligen vara nyttiga och sticka och simma. Vi kom dit lite innan halv sju och befann oss i bassängen18:35 och började på simningen. 25 minuter senare hör vi en röst som säger "Simhallen stänger nu klockan sju, var vänlig lämna omklädningsrummen senast 19.30. Vi tappade typ hackan (eftesrsom de alltid brukar ha öppet till 21.00) och irritationen mot den snygge badvakten i kassan som vi köpte biljetterna utav blev allt starkare. Man är väl inte så korkad att man tror att vi kommer dit för att hinna simma i ca 20 minuter, han kunde väl bara öppnat på käften och sagt lite snäll att "vi stänger simhallen om 30 minuter så ni r beredda på det". Men nej, tydligen inte, så långt räckte inte hans IQ. Så, det var bara att packa ihopa sina saker och bege sig ut därifrån snarast möjligast. Kvällen blev bra iaf eftersom vi tillsammans lagade en god måltid (pasta med tonfisksås). Observera: LAGAD MAT, som jag nämnde jag skulle börja ordna till lite framöver! Duktigt Sara!
'
Nej, nu känner jag lite tidsbrist här eftersom jag ska hinna packa lite stuff innan avfärd, samt ringa mamma för typ 980324985704 gången och höra om jag måste marinera kycklingen inför grillnig eller bara krydda den?! (jag vet, jag ska kunna detta...)

Såååå, tjingeling!

Inskolning på "jobbet"?

Då sitter man här igen, och lika snabbt som helgen börjat är den snart över... Som vanligt!
Jag nämde tidigare att jag under denna helgen skulle prova jobba på mitt nya jobb, Duvanders. Nu är det gjort vilket har varit roligt och det har gått bra tycker jag, så jag ser absolut framemot att komma in i det på riktigt och att det blir en del utav min vardag. Det har alltså blivit jobb igår från klockan 10.00-17.00 och idag började vi samma tid men slutade redan vid 14.00. Sen jag kom hem har jag käkat en gårdagens räkmacka (men lika god för det) som råkade slinka ner i väskan från jobbet till lunch, läst boken "en shopaholic säger ja" (tredje uppföljaren till "en shopaholics bekännelser") som jag köpte i fredags när Emmie  var här på besök!

Apropå fredagen så hade jag och Emmie en mycket bra dag och kväll. Hon landade i Kristianstad vid två då jag mötte upp henne efter skolan, det blev både fika och kvällmat på stan och en massa shopping - som vanligt när vi befinner oss utanför Simrishamn! När klockan närmade sig 19.00 och vi var mätta och belåtna och färdigshoppade gled vi hem till mig där vi resterande tid av kvällen (fram till 21.30 då hon tog bussen hem mot Simrishamn igen) bara tog det lugnt och allt som hör där till, studerade våra inköp, lyssnade på musik (äntligen har vi hittat några låtar vi båda tycker om, vi har vanligtvis väldigt olik musiksmak) och pratade. 


Fredagens outfit:
Kofta - Sparkz
Linne - Esprit
Halsband - Accent (Wedins)
Byxor - Gant
Skärp - Mormors

Skor - Fred Perry

Diskuterade med Lotta på jobbet idag (oj, vad konstigt det känns att säga att Duvanders är mitt jobb, känns liksom som om jag bara är dr på något lustigt besök och att Hylkegården fortfarande är "jobbet". Det är bara att vänja sig alltså!) att vi verkligen borde laga lite mera mat. Just nu äter iallafall jag bara mackor på kvällarna, 7 dagar i veckan. kolhydrater, kolhydrater, kolhydrater - usch, ingen vidare Gi-metod här inte ;) Det blir både ekonomiskare, godare (fast jag är iofs fruktansvärt frälst i mackor) och det behöver inte vara så himla tidskrävande att slänga ihop lite pasta och någon god röra till det eller varöfr inte bara en smarrig kycklingsallad. Nä Sara, nu är det nog dags att ta sig i kragen och börja kocka lite grann!

Nä, nu ska jag ploppa i head-seatet i öronen och ge mig ut på en powerwalk i mina nya gympabyxor som blanda annat inhandlades i fredags ;)
 


Förvirrande morgon!

Första riktiga skoldagen började förvirrande och det känns som om det nu övergått i trötthet, gud vad en dag kan ta kål på en! Iallafall, först av allt blev jag uppringt klockan 02.03 inatt utav Myte (dock påstår denna man att han är oskyldig), mysko. Vaknade av väckarklockan 06.30 och var tröttare än någonsing på länge, så jag snosade ytterligare 9 minuter. Därefter var det duschen som gällde i hopp om att piggna till, vilket jag också gjorde. Efter min shampoonerings- procedur (som innebär att jag tvättar håret två omgångar med samma shampoo för att få bättre effekt, enligt frisören jag köpte mitt Kérastase Specifique mot fet hårbotten av) korsade jag korridoren endast iklädd badkappa och med en ilgul handduk virrad kring håret (ett minus med att bo i studentkorridor, när man minst av allt vill visa sig går det inte att garantera såvida man inte har perfekt tajming). Väl inne på rummet fixade jag till mig och allt som hör där till för att sedan bege mig mot skolan. Det var inte förräns jag var utanför ytterdörren jag kom på mig själv med att fortfarande bära min rosa flipflop från veckorrevyn som jag endast använder när jag travar runt i korridoren och på rummet. Tack gud för att jag inte hann komma till skolan innan jag kom på mig själv. Det hade inte blivit en allt för vacker syn, en tjej bärandes på en stor brun bag samt skolväska, iklädd skinjacka, chinos, blå kofta och med illrosa flipflops ;)


Här har ni dem!

Någon riktig skoldag blev det inte utan på alla lektioner gick vi bara igenom information och vid våra nya kurser var det presentationer och dylik som gällde! Ska bli spännande att se hur året blir vad gäller läxor och sådär, har inte fått något än bortsett från att vi till nästa vecka ska välja ut vilket ämne vi vill skriva om inom friskvården. På tisdag nästa vecka blir det hemfärd för mig och jag stannar i Simrishamn över onsdagen för att sedan ta med mig cykeln till Kristianstad. Vår friskvårdslärare hade nämligen bestämt att vi skulle bege oss ut på en cykeltur på torsdagen i nästa vecka, så jag har inget större val.

Vad händer idag då? Jag är iallafall nyss hemkommen från skolan, precis slukat ett äpple och tänkte fräscha upp andedräkten med Stimorol - strawberry goes lime goes fusion som varit min drog sen den kom ut på marknaden! Ska även se över vad jag kan tänkas skriva om på friskvården och därefter blir det kanske en liten skönhetssömn innan joggingturen, för idag ska jag minsann springa! Just det, och så måste jag ju städa idag också, tvätta samt handla bröd och toalettpapper. Varför lär jag mig inte storhandla ordentligt istället för att behöva sticka till affären varannan eller varje dag?!


Här ska det städas idag!

Ne, nu ska jag dra mig och förresten, ligger framför MTV här och de spelar Katy Perry med I kissed a girl, den är inte lite nice!

En ännu bättre låt är dessvärre http://www.youtube.com/watch?v=AgMvynVlnng


Skolstart!

Då var jag hemma igen efter en lång...promenad...jag vet,  förra inlägget skrev jag om en joggingtur men efter vidare funderingar kom jag på att jag var tvungen att handla pålägg till morgondagens frukost ( och förmodligen morgondagens kvällsmat :P ), därmed ville jag inte slinka in om Maxi helt genomsvettig, för man vet ju aldrig vem man kan stöta på. (?).

Som sagt, skolan är igång igen och jag befinner mig numera i Kristianstad under veckodagarna och framöver även under de flesta helgerna eftersom jag fått ett nytt jobb här uppe, på Duvanders kafé inne på Domus. Min provhelg sätter redan igång på lördag, spännande, spännande!

Jag åkte iallafall upp till Kristianstad med mamma och mina två småbröder Max och Axel och all min packning, dvs i stort sett hela min garderob. Så, man har egentligen en del kläder även om man alltid tjatar om brist på detta. Och jag har på sistone blivit lite rädd för mig själv, så mycket jag handlar hela tiden, allt från kläder, smink, väskor, sjalar och annat smått. I förra veckan åkte jag över till Helsingör med Emmie för att fylla på lagret inför alla festligheter i 3:an, vi hamnade givetvis i Malmö också där vi shoppade upp alldeles för mycket pengar, men kom hem med gryyymt snygga saker. Hon och jag har blivit riktigt duktiga på det här med att hitta en massa fynd! Emmie kommer hit på fredag för ännu mera shopping, hur ska detta sluta? (svar: Med ett underbart snyggt innehåll i våra garderober) VARNING: Shoppaholics! (när jag nu ändå nämnde det, läs den och alla andra böcker som författaren skrivit!! Var dock ett, två år sen jag läste just den själv)

I förra veckan firade vi även Cissis 18-års dag. Det hela blev inte som vi planerat eftersom det var tänkt att vi skulle hamna på Strandpaviljongen efter förfesten hos mig. När väl Cissis och resterande folk kom berättade dom att stället var nersläckt, därför blev det bara byckarns för oss lite senare. (rekomendation, San Francisco - favvodrinken!)  Kvällen blev lyckad iallafall, efter avslutat byckarnshäng med tjejerna mötte jag och Emmie upp Sebastian för att vara lite busiga och tjuvbada på Simrishamn utomhusbad, myyys! Som avslut svalkade (!!!) vi oss i havet, temperaturen låg nog mellan 10-15 grader skulle jag tippa på så det var ingen njutning precis!


Tillfixning tillsammans med Emmie innan resterande folk kom, här med våra egna specialdrinkar :)


Födelsedagsgrisen till vänster!


Jag och Sebastian i poolen!


Precis så som det brukar vara på alla första skoldagar, fick vi bara lite allmänt information, fick igenom schemat och fick sluta en timme senare. Efter denna korta visit på skolan gled vi in om stan och käkade lunch på House of bagels, ljuvligt!
Under resterande tid av dagen pluggade jag projekt och tog även igår en långpromenad.

Dagen har inte bjudit på särkilt mycket, vi var lediga idag så jag passade på att njuta av en lång sovmorgon, till klockan 10.30  närmare bestämt. Därefter gjorde jag iordning lite frukost bestående av gröt och vatten och bäddade ner mig i sängen igen, där jag avnjöt frullen. Under resterande tid av dagen arbetade jag bara med projektet, först här hemma fram till klocka 15.00 men till slut blev jag rastlös och grymt sugen på kaffe och eftersom mitt kaffe här på rummet blir så äcklig så var jag ju bara tvungen att sätta mig på ett fik surpla i mig en kopp och fortsätta vara flitig. Klockan fem befann jag mig på mitt blivande jobb för att prova ut en passande jobbtröja samt prata med Lotta! Innan jag stack hem igen köpte jag med mig en fräsch (och goooood!) kräftsallad med gott bröd till, som fick bli min kvällsmat. För övrigt har jag inte gjort mycket ikväll. Mest suttit här och sen joggingturen som blev en promenad. Skulle verkligen behöva tvätta nu för min tvättpåse är helt full och packa bör jag också göra inför morgondagens skola och friskvårdpass (på tre timmar!).


Min kvällsmåltid - dreggel!



Ha det ljuvligt, gott folk!


Framtidsångest!

Då har skolan satt igång igen, och nu är det sista året. Det är fruktansvärt vad tiden går snabbt, kan inte förstå det. Mamma och jag diskuterade det i söndags under en promenad och hon tyckte att jag nyss stod med min nyköpta lila-rosa-gula väska med nallar på och skulle börja 1:a klass. Och det är sant, det är precis så det är, jag minns den dagen som igår men ändå var det längesen... Ångesten över vad jag ska göra med framtiden börjar ta över allt mer och mer och jag är inte längre så säker på vad jag vill. Jag har under en längre tid planerat att sticka till Spanien, där jag vill jobba och bara prova på att leva i en liten annan kultur under något år. Nu är det som om jag känner ett sug över att åka längre iväg, jag vill bort och se världen, nu handlar det bara om och våga - gör Sara det?  Jag har alltid känt en rädsla av att stå kvar och trampa på samma plats, aldrig komma iväg från Simrishamn utan stanna där och bli en sådan tråkig, sliten, deprimerad mamma i kassan på Ica och bo i ett sk. deprimenrande hus (defenition av deprimerande hus =  hus som ligger i ett område där alla ser likadana ut,  med lågt i tak, vitt eller rött tegel och med bara en gräsmatta som trädgård och bara allmänt tråkiga). Det är verkligen min mardröm, men vad är min dröm?   

Jag måste bekänna en sak, jag har haft en dröm sedan jag var liten men har aldrig vågat satsa på den för har tänkt att jag aldrig skulle klara av det, hade jag bara satsat från första start och haft det som ett mål och inte bara dröm hade jag kanske kunnat klara det. Det är min fucking, jävla självförtroende som har förstår allt!  Det är nämligen så att sedan jag var liten har jag alltid haft i bakhuvudet att jag skulle vilja bli astronaut eller rymdforskare, detta kommer dock att förbli en dröm eftersom det är för sent att satsa på. Nu måste jag få en ny dröm, som jag ska göra till mål istället! GO GIRL!

Ne, nu ska jag bege mig ut på joggingspåren!

Fredag, 8 augusti

Jag beklagar, beklagar, beklagar, beklagar och åter beklagar för denna stora svacka vad gäller inlägg. Jag ska verkligen försöka bättra mig men vill inte lova något.

Sommarlovet är iallafall snart förbi och ska jag vara ärlig känner jag mig inte alls nöjd över att detta var mitt sista sommarlov. Jag har gjort alldeles för lite och mitt humör har inte varit på topp, så det är svårt att acceptera att man sabbat sitt sista sommarlov. Okej, "sabbat" var nog att ta i, det var det verkligen, för lovet har varit OK men inte så bra som jag velat (obs: här ska ingen ta detta personligt). Summering av sommarens händelser då, vad har skett? X antal Kristianstadtripper, den årliga Åhustrippen med Emmie, Winnerbäck konsert, Bornholmstripp, seglat, Takida konsert och jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooobb. Känns som om jag jobbat igenom hela sommaren med några avbrott för ovanstående aktiviteter.
Jag ska sluta klaga nu, för det blir en del saker man hittat på med iaf.

Igår var Emmie hos mig efter jobbet. Vi möblerade om på mitt rum eftersom jag var måttligt trött på utseendet som jag haft samma i 2 ½ - snart 3 år . Detta intiavit var ingen lätt match eftersom det blev X antal skrikattacker vid påkommande av spindlar och andra småkryp som gömde sig bakom samt under skåp och dylikt. Usch usch usch!  Jag tror klockan närmade sig 12-slaget när vi var färdiga, skönt och resultatet blev bra (misstänker dock att det nog såg lite bättre ut innan men lite förändring behövs ibland!).  Efter att ha följt Emmie hem (stöttat henne mot hennes mörkrädda sida) kröp jag ner under täcket och somnade förvånansvärt snabbt. Jag vaknade ett par timmat senare, egentligen av anledningen att jag var törstig. På något förvirrande sätt hade alla dessa spindlar satt sina spår att jag inbillade mig att jag vaknat pga. att det satt en fet spindel på väggen där jag låg (hur jag nu kunnat tro detta eftersom jag inte ens tittat på väggen). Iochmed denna fantasi flög jag upp från sängen som ett skott, kallsvettig och med dunkade hjärta, för egentligen ingenting. Jag upptäckte detta snabbt och lunkade upp med vattenflaskan i hand till köket där denna åter blev fylld. Det var inte förrän imorse jag började fundera över hur otroligt förvirrad jag måste ha varit inatt.

Under gårdagens kväll eller närmaste bestämt natt fick jag ytterligare en sak bekräftad, Simrishamn är verkligen en riktig håla som är helt döööööööööööööööööd. Under den 20 minuters långa cykeltur, som det tog till och från Emmie, såg jag inte en enda bil, inte en enda!  Denna kvälls bildöda timmar fick mig bara att känna det ännu mera rätt att sticka iväg någonstans efter skolan!


Usch, fy på mig idag. Jag bäddade egentligen ner mig här i sängen med datorn av en anledning, att jobba på mitt projekt. Dessvärre gick det inget vidare och snart är det dags för duschning och allt som hör där till, sedan bär det av till jobbet vid halv ett. Eftersom vädret är kisskass ska jag flirta med mamma och se om hon låter mig övningsköra ur istället för cyklingen.


Nä, nu får det räcka! Ciao!


En bild från Bornholm med Emmie (där vi besökte min familj), i en liten butik som bestod utav typ...ljus.


Emmie påväg till husbilen efter vår cykeltur till Åhus.


Päväg in till takidas konsert!


RSS 2.0