Onsdag, 27 februari

Här sitter man svettig och fräsch efter ett hårt gympa pass och käkar yoghurt samtidigt som jag försöker bli lite allmänbildad genom att lyssna till nyheterna på TV4.

Veckan har än så länge varit mycket bra och jag ska försöka fatta mig kort denna gång!
Det har varit mycket bra skoldagar, de tre som hunnit passera. Eftet skolan i måndags blev det fika med Lotta, Myte och Fredman under två timmar och lika så blev det dagen efter (väldigt trevligt!) (dock var vi även en vända med Therese för lite shopping). Efter gårdagens fika som tog till slut vid fem var det planerat att jag och Lotta skulle sticka och träna halv sju passet men då vi gick förbi House of bagels råkade vi glida in där istället för att käka kvällsmat. Under tiden vi satt där kom vi minsann inte skulle skippa träningen denna dag utan ta ett senare pass vid halv åtta, och träningen blev ännu bättre än väntat eftersom vi efter träningen tog en promenad för att hämta hennes cykel på cirka 40 minuter, ett mycket skönt avslut!

Dagen har varit lugn och skön. Slutade redan vid 11.20 och efter att vi käkat lunch i skolan så bar det hemåt (denna gång med buss eftersom det är punka på min cykel och jag inte orkat fixa till det ännu, fy på mig). Väl hemma städade jag riktigt mycket, både toaletterna, köket och lite i allrummet här i korridoren samt fixade med tvätt, pjuh! Därefter slumrade jag i sängen i två timmar sedan var det träning som väntade. Nu sitter jag bara här, ska strax skriva en lista över allt som ska med hem till Simrishamn (eftersom jag inte kommer befinna mig i Kristianstad på cirka 5 veckor), för övrigt väntar jag ut tiden tills top model börjar!

Till helgen börjar jobbet igen efter två månaders uppehåll, det ska bli sååå skönt att få häva in lite pengar igen! GRR!
Men men, haaaa det goooott! 


Fredag, 22 februari

Jag som inte hade några planer alls inför sportlovet fick en del iallafall.

Efter det att Lotta lämnat mig på söndagen tog jag en skön promenad med mamma, sedan ännu en med Ida lite senare fram mot kvällen om jag inte minns fel. När jag vaknade upp morgonen därpå avnjöt jag lite frukost, gjorde mig iordning samt gick en promenad innan jag mötte upp Ida för att käka lunch buffé på Börje Olssons som vi bestämt oss för att göra kvällen innan.
Resterande tiden av detta dygn umgicks vi från och till och utövade ett hårt träningspass på 1 ½ timme på kvällen!

Lite spontant och med mycket kort planering tog jag bussen mot Lund men hoppade dessvärre av i Sjöbo för att kliva på ännu en buss som tog mig till Sövde där Karin och Lotta mötte upp mig. De visade mig runder, vi åt, gjorde oss iordning och blev sedan hämtade av en av deras vänner Daniel för att åka till Bowlinghallen i Tomelilla där ännu en man väntade på oss. Mycket roligt, jag kan dock meddela att jag inte behöver malla mig längre över att jag vann över hela släkten på 17 pers sist jag spelade eftersom det verkligen gick skit dåligt under denna kväll med Karin, Lotta, Richard och Daniel. Efter matchen åkte vi vidare till Richard där det höll till en hel del folk, trevligt hade vi det där också. När det var dags för hemfärd fick vi åter skjuts, denna gång blev vi lämnade i Blentarp, hemma hos Lotta där jag sov över.

08.30 väcktes vi lugnt utav mobilen som spelade Evanescence med låten Lithium. Lottas söta lillasyster Annie dukade fram frukosten åt oss medans vi klädde på oss och smetade på oss lite make, i gengäld plattade jag hennes hår! Lite innan 10.00 befann sig Karin och hennes mamma i bil utanför Lottas boning, vi hoppade in och 11.15 landade vi i Malmö. Fram tills 16.25 gled vi runder på stan, in och ut i affärer. Dock kändes det som om vi satt av mestadelen av tiden på olika fik. Karin missade en fika eftersom hon blev sminkad på make upstore och därefter shoppade hon verkligen loss där kan jag säga!Både jag och Lotta hade lovat oss att inte spendera så mycket pengar (jag som sparar mig till Stockholm om 2 veckor och Lotta som för tillfället har lite trytande ekonomi). Dessvärre blev det lite underkläder inhandlat, för övrigt var jag duktig tyckte jag.

Väl hemma i Kristianstad igen mötte Myte upp oss på stationen. Sedan bar det hemåt till Lotta för att göra oss iordning och sedan vidare till Hannah på lite festligheter. Mycket trevligt och härligt folk må jag säga, kvällen blev kort eftersom de skulle ut och jag inte ville svika Lotta och följa med. I efterhand har jag kommit på ett det inte gjort något eftersom Lotta var så upptagen av sin lilla Mytis hela kvällen att hon förmodligen inte brytt sig ändå :P Landade iallafall i mitt rum vid tolv tiden och sov sedan mycket gott vid ett tiden.

Bussade hem morgonen därpå och var hemma 11.45. Under denna dag (alltså gårdagen) var jag snäll och åkte med mamma, mormor, morfar och Axel ut till stenshuvud där vi promenerade och avslutade detta med en kaffe i Kivik. På kvällen blev det en Ida träff och vi var duktiga som trotsade värdret (vilket bestod av blåst och regn) och  travade upp till Emmie för att lämna pengar till Stockholm resan, dock var huset tomt så vi fick promenera de 30 minutrarna (alltså totalt 60 min) hem igen utan någon nytta, (eller jo, fick ju dagens motion, skönt!)men kan faktiskt erkänna att det var rätt skönt ändå. Har man bara rätt kläder så, kläder efter väder. Okej, där lät jag som en scoutnisse.

Idag har jag inte gjort mycket, pluggat en del och trotsat vädret ännu en gång på en timme.
Imorogn gör jag ett nytt försök med att vandra ut till Emmies boning för att kötta pengarna i handen på hennes föräldrar :)

Nu tänker jag lägga av här för idag, gå och skölja av mig och sedan landa i min säng om inget annat dyker upp eller jag hittar något på nätet som jag fastnar för och jag ursäkta även för ett alltför detaljerat och uttråkande inlägg.

Söndag, 17 februari

Egentligen är jag fruktansvärt trött  (förstår egentligen inte varför, jag och Lotta sov till 10.30 idag och så har jag sovit en timme mellan 18.00 och 19.00 ikväll) så borde mig men känner mig skyldig att uppdatera här lite grann först.

Fredagskvällen var mycket lyckad, dock ett minus att stället vi skulle dra ut till dessvärre var tvungen att stänga igen eftersom för lite folk köpt biljetter, tråkigo nog. Men vi gjorde det bästa av situationen och festade ännu längre hemma hos mig för att sedan fram mot småtimmarna ge oss ut mot stan där vi försökte komma in på ett ställe, där var biljetterna istället alldeles slutsålda. Detta missöde fick inte våra glada miner att försvinna utan vi gick spralliga tillbaka hem till mig igen! ca 03.00 försvann de flesta folken, dock hade jag Henrik, Ida (som fick sova i vars en soffa i allrummet), Nelly och Anna hos mig. De två sistnämna flickorna och jag sov tillsammans i min 90-säng, pjuuh - snacka om trångt.

Frukosten morgonen därpå serverade på "fantasin" tillsammans med Henrik, Ida, Karin och Lotta (de två andra lämnade oss lite tidigare för att åka hem på annat håll) innan bussfärden hemåt vid 11:25. Adjö till Henrik i Kivik och Ida i Simrishamn där vi hoppade av med Lotta. Lotta följde däremot med mig hem och under dagen var vi flitiga och gjorde vårt idrottspass vi ska hålla i vecka 9, gick en långpromenad (var ju tvungen att visa vårt ännu döda Simrishamn) samt hade mys på kvällen med sconesbak och massage!

Idag skedde som sagt uppstigningen vid 10.30, frukost avnjöts och sedan gick jag med Lotta till bussen vid tolv. Följande promenerade jag med mamsi och sedan jag kom hem efter promenaden har jag bara suttit vid datorn, käkat, och försökt plugga dock gav detta ingenting eftersom jag var så omotiverad och trött.

Ida lämnade mig för cirka 30 minuter sen, hon har hållt mig sällskap sen klockan 19.00. Prat och dylik har det blivit, mycket lugnt. Denna flicka var också liksom jag jättetrött, dock var det mer förståeligt varfr hon var trött eftersom hon varit ute kvällen innan också! Vad jag förstod hade hon haft en dunderbra kväll igår, roligt!:D


Ne, nu ska jag luta mig tillbaka, glida in på bilddagboken och bara njuta av att imorgon stundar sovmorgon och dagen därpå och nästa och nästa.......ja, och sedan släcka lyset!

Sugen på att se lite bilder från fredagskvällen? checka här: http://malmkvistsara.bilddagboken.se/p/dayview.html?t=1203030001&id=165566247


Fredag, 15 februari

En hel vecka har gått och jag har hunnit med att fylla år, träffat Sebastian, shopping -och lunchning på stan med tjejerna, träning, haft Henrik som nattgäst (obserbera: bara vänskapligt!) samt en eftermiddags -och kvälls socialiserande med moren min.(mycket, mycket mysigt och trevligt vill jag nämna såhär inom parantes) Ikväll inträffar dock veckans höjdpunkt, utgång med lite trevligt folk! Festligheterna som hålls innan befinner sig hemma hos mig i korridoren (vi blir ca 11 st i mitt rum på 12 kvm, vi får nog hålla oss i allrummet om det ska funka :P ), därefter drar vi vidare ut för att dansa loss!  


Även denna fredagen njuter jag av ledighet, jag vill faktiskt vara så hemskt och göra er andra avundsjuka med att säga att man just nu ligger nerbäddad i sängen och avnjuter frukosten som består av mannagrynsgröt. Jummie,


Återstående helgdagar är också hyfsat planerade:
Imorgon förmiddag/middag åker alla de som ska mot Simrishamn med trean bussen, vilka är Ida, Henrik, jag och Lotta. Lotta som sedan hänger med mig hem för att planera idrottslektionen vi ska hålla i vecka 9 då allt folk är tillbaka från lovet. Hon stannar över natten och åker sedan hem på söndagen. Efter detta hejdå ska jag försöka få in någon timme med Emmie innan hon åker till Stockholm, snacka av sig och planera lite inför min egen resa dit upp!


Resterande vecka ska man säkert få tiden att gå, dyker förhoppningsvis upp lite saker att hitta på och tiden som blir över ägnas åt det kommande religionsprovet, matteräkning och läsning av svenska bok som det sedan ska skrivas recension på.


Sista helgen innan skolstart börjar jag jobba igen, efter att ha varit ledig i nästan två månader ska det bli riktigt skönt och roligt faktiskt! Får ju inte glömma att pengarna som tjänas in inte sitter helt fel heller.


Nej, nu borde jag egentligen hoppa in i duschen (min dusch planering bröts igår då jag missade träningen, vill ju egentligen vänta med duschen tills ikväll men det funkar inte för mitt hår ser förjävligt ut) eftersom jag har en del att ordna med idag. Jag ska bland annat inhandla det sista till ikväll, städa mitt rum, allrummet och köket, packa för en veckas vistelse i Simrishamn samt slå en runda med Ida och Karin på stan i väntan på resterande folk och hitta något fint åt Karin att ha på sig ikväll. 


Jaja, ha det nu så bra gott folk och hoppas ni får en lika ball kväll som vi ska ha!


Fredag, 8 januari

Idag har jag varit nöjd med tillvaron av att vara ledig medans allt annat folk sitter vid skolbänkarna. Skadeglädje, japp! Dock, började dagen med tidig uppstigning för att käka frukost med mamma, Axel och Max. Därefter drog jag på mig min fruktansvärt fula gamla jacka, men ack så varm, den har nu helt enkelt blivit min promenerar jacka vad gäller promenader mot ociviliserade platser! Jag tog mig alltså en promenad på 60 minuter som avslutades med ett varm och skönt bad (värmen gick dessvärre lite överstyr, eftersom jag redan var "het" efter den raska promenaden). Vid halv tolv åkte jag tillsammans med mamma ut till Ingelska kalkon för att köpa lite godheter med oss hem samt avnjuta en god lunch på plats. Väl hemma igen (ca 13.30) flög jag iväg till nästa ställe, nämligen mormor och morfars boning för att vara trevlig, här dracks det kaffe och bjöds på semlor (som jag var tråkig och tackade nej till pga. mitt nyårslöfte, kan upplysa om att jag under födelsedagsfirandet av mig på söndag kommer göra ett undantag och avnjuta en bit tårta. Man fyller ju faktiskt bara 18 år en gång här i livet). Sen jag kom hem vid 16.00 har jag bara sovit och läst lite grann.

Imorgon var det tänkt att äta ute med Emmie osv, dock fick hon ett erbjudande om att "frisyr-modella" (och klart att man inte tackar nej till ett sådant tillfälle) så det blir förmodligen inget av de planerna. Träffen uträttar  vi ikväll istället, då vi bland annat kommer beställa biljetterna till och från Stockholm den 6-9 mars!

Sitter på helspänn hela tiden, väntar på att mitt trådlösa internet ska lägga av som det gör fruktansvärt ofta eftersom den inte hittar något nätverk och bla bla bla, suuuuuuuck!

Ne, nu ska jag glida runder och snoka lite på näten!

Onsdag, 6 januari

Vid denna tiden imorgon sitter jag förhoppningsvis på trean (bussnummer) mot Simrishamn. Vi är nämligen lediga på fredag, vilket ska bli jätteskönt! Denna "extra" dag ska jag försöka göra lite nytta, som att åka ut til lmin blivande praktik plats och samtala med de, och så tänker jag tvinga mamma att ha en mysdag med mig! 
 Helgen är nästan helt planerad. Den enda tomma luckan ligger på fredag kväll.

Lördag morgon är jag snäll och sticker bort till mormor och morfar för att käka frukost umgås med de för ett tag. Mot kvällen ska jag ut och äta med Emmie och då umgås vi givetvis resten utav kvällen också (Får ju inte glömma att boka Stockholmsresan som jag verkligen ser framemot!). Dagen därpå blir det bowling med släkten i Tomelilla för att fira min 18-årsdag (som visserligen är på måndag, dåååålig dag). Ytterligare något som är negativt med att jag fyller år denna dag är att min spanska lektion (kvällstid) börjar för första gången denna termin, verkligen pricken över i:et! 

Nej, nu till något trevligare. Igår anordnade skolan elevråd en semletävling (dock, hålls denna tävling varje år). Mycket roligt att se på, om jag inte tar fel så åt vinnaren förra året 21 stycken semlor. Dessvärre kan jag inte sifforna denna gång eftersom vi var tvugna att bege oss på lektion innan "akten" var slut :P 
För övrigt händer inget kul alls, är allmänt trött på allting faktiskt. Dock är jag taaaaaaggad inför den 15:e feb då det blir utgång med  tjejerna i klassen!

image73
Bild från semletävling, i gult till höger har vi Lotta som medverkade.

RSS 2.0