The perfect aparment!

Eftersom det var ett bra sen jag uppdaterade här, närmare bestämt 8 dagar tänkte jag kladda ner ett litet inlägg innan jag sticker för att möta upp Lotta, Myte och Adam i stan för att sedan slå oss ner i House of bagels soffor smuttande på lite kaffe!

Har haft en del att göra på sistone både vad gäller skolan och beskedet vi fick om vår studentkorridor i tisdags, vi blev nämligen uppsagda härifrån och de vill ha oss härifrån inom 2 veckor. En möjlighet?! Vår värd hade plockat fram 5 alternatvi till lägenheter till oss som vi (fyra personer) ska välja mellan, jag hade turen som får välja först eftersom jag bott här längst. Tittade på min första lägenhet i redan två dagar efter (torsdag), och den var inget att hurra för. Så den glada känslan över att få en fin 1:a istället för mitt rum i den äckliga korridoren började allt mer och mer övergå i obehag och klump i magen. Skulle jag vara tvungen att ta en lägenhet med lila kök, rött- och vitt rutigt badrumsgolv som inte ens täckte hela golvet (!?) samt ett "allrum" med gröna (just den nyansen grön som jag avskyr som tapet!). Jag kunde liksom se framför mig hur mitt intresse för inredning sprack totalt, att jag skulle vara tvungen att flytta in i ett hus med noll-matchning vad gällde möbler och accesoarer. Nej fy! Efter visningen skakade jag hand med hyresvärden och sa att jag skulle tänka över saken (inte tänka, BARA ta den i nödfall eftersom jag måste ha någonstans att bo). På kvällen sedan ringde jag min hyresvärd igen för att säga att jag tittade på en lägenhet jag hört blivit nyrenoverad, och fick en visning redan dagen efter klockan 14.00. Med högre förhoppningar om en bättre lägenhet tog jag och Lotta oss tillsammans till adressen där vi som sagt skulle få en ny visning. Så fort jag tagit det första klivet in i lägenheten kände jag att den skulle jag ha, den var verkligen underbar och hade verkligen inte vågat tänka mig en så fin och precis i min stil. Alla väggarna var sandfärgade med ett vitt kök, badrummet var nyklinkerat (?) med vitt och brunt kakel med ett kakel som täcke hela golvet! Ännu ett plus var att lägenheten var omgjord så att den nästan var som en tvåa, tjejen som bott där tidigare hade gjort om ett stort förråd till sovrum där hon hade säng och hylla, precis vad man behöver för att sova. Efter att ha lämnat lägenheten ringde jag snabbt till hyresvärden och sa i bestämd ton att dne lägenheten skulle jag ha! Nu är möte bestämt då vi ska prata om det hela samt bestämma dag för kontraktskrivning och inflyttning sker runt den 10:e oktober (vilket innebär att jag kommer få bo 10 dagar med alla kineserna som ska flytta in i vår korridor istället för oss).

Nä, fy vad var detta för inlägg. En hel roman om  mitt lägenhetsval, hrmmm...

Iallafall, som sagt har jag haft fullt upp i veckan. PLugg till naturkunskapsarbete på tisdagen sedan tog jag mig hemåt Österlen på kvällen för att sedan på onsdagmorgonen starta dagen med en powerwalk. Under resterande tid av dagen kom Ida hem till mig på lunch, sedan träffade jag både farmor och mormor- och morfar för att få all information de kunde ge mig om släkten eftersom jag på måndag ska lämna in en uppsats om släktforskning. Så resterande tid då jag inte tränat eller gått i skolan har jag jobbat på att sammanställa all fakta som jag nu är färdig med och känner att det kommer bli ett mycket bra arbete, allt jag har kvar  är nu bara att skriva samman min kladd.


Gårdagens klädsen

Tröja - Seriousessally
Leggins - Lindex
Stövlar - Jackpot

Nej, nu måste jag skynda mig härifrån (fort!) för att möta upp dom. Ha en bra lördagskväll!

Förra inlägget dög inte!

Nä, fy! Det förra inlägget innehöll ju bara klagande, därör får jag skriva ett mer positivt inlägg jämnställer alltsammans!
Något bra, då kan jag till exempel nämna gårdagen. Vi var lediga från skolan så jag tog tåget mot Malmö för att möta upp Ida (som åkte från Simrishamn), vi bestämde oss för att åka in så att vi var där redan vid 08.30. Man kunde därmed käka frulle i lugn och ro (på espresso house, såklart!), prata en massa (eftersom vi inte sett på hela 4 veckor!) tills klockan visade 10.00 och vi kunde bege oss ut i stadens affärer. Jag fick inhandlat i princip det jag ville, om inte mer (som vanligt med andra ord). Var hemma i Kristianstad igen vid 17.00 efter en mycket, mycket trevlig dag!


Ida på Espresso house!


Jag i Malmö
Örhänge - Glitter
Skjorta - Bomerang
Linne - H&M
Byxor - Gant
Väska - Esprit
Skor - Puma



Och Ida igen! :)

Pigg på att träna var jag ju också så 19.30 satt jag och Lotta på vars en spinningcykel och trampade 1 timme framåt. Första spinningpasset jag varit på ever, det gillades hos mig iallafall så även där kommer jag befinna mig i höst! Förresten, gymmade för första gången i tisdags (sååååå skööööönt, har saknat det som ja...)  efter 3 års "uppehåll". Anledningen till att jag slutade sist var för att jag inte ville bli "biffig", jag ville med andra ord bara bli smal av min träning på den tiden. Idag handlar det om så mycket mer, jag mår så bra utav att träna, blir piggare och man kan lätt somna på kvällen och känna att man varit duktig idag också!

Redan helg igen, och mina planer dessa dagar är följande:
* Utgång imorgon! Jag beräknar att vara hemma cirka klockan 3 på natten vilket innebär att jag kommer få omkring 3 timmars sömn eftersom det är jobb som gäller följande morgon med start 07.30 (till 16.00). Pjuh, säger jag bara!
* Lördagskvällen blir det tjejkväll (?) hos Emma för att checka hennes nya boning.
* Söndag, jobb liksom lördagen dock med ett kortare arbetspass från 14.00-17.00. Tror jag hamnar i gymmet på söndagsförmiddagen, som en bra start på dagen!

Nä, ikväll ska jag faktiskt försöka komma i säng ganska tidigt! Nu ska jag bara hänga upp min tvätt (som förhoppningsvis är klar i tvättmaskinen nu), byta sänglakan och sedan är det bara att slänga sig i sängen eftersom jag redan förberett allt det vanliga (som att tvätta av sig och borsta tänderna)

Bagatell-klagande!

Landade nyss här vid datorn efter 1 timmes tv-tittande, närmare bestämt på top model! Apropå topmodel och 3:ans nuvarande visningstider av detta program, de är kattpiss verkligen! Klockan 20.00 och TRE gånger i veckan, jag älskar programmet men att ha det 3 dagar i veckan är lite väl, man blir så låst då för man vill ju gärna inte missa det. Dessvärre har jag inte lyckats något vidare med det eftersom jag prioriterat träningen först. Där har vi också ännu en tabbe till att programmet sänds klockan 20.00, kring den tiden befinner man sig ofta i någon träningslokal (om man trängar på friskis iallafall, undrar hur många som drabbas?!). I tisdags var det grymt surt, verkligen. Jag har sett framemot  ( i två veckor, så fort jag fick reda på att top model skulle visas denna tisdag) att krypa ner under tänker klockan 21.00 (eftersom att ajg tog för givet att det gick samma tid som alltid) för att se top model. När jag väl landat i sängen med en god kycklingsallad till kvällsmat så visas det någon jävla (ursäkta, valde ordet eftersom ni skulle förstå min besvikelse) film som jag redan sett typ 3849375 gånger! Panik på detta!

Amen nej, vad håller jag på med. Klaga över något sånt här, så patetiskt och nu framstår jag som om tv=livet (?!) NEEEJ!

Till något annat, min hud är typ usel (eller värre än vanligt med andra ord) just nu därför kör jag på att inte använda foundation men mår illa av mig själv varje gång jag ser mig i spegeln utan detta klet i ansiktet som lyckas dölja en liten del iallafall. Men, jag ska försöka bita ihop och fortsätta med detta, eller iallafall undvika det så ofta jag kan vilket kan vara när jag står och säljer kakor (jobbar med andra ord) till medelårders och gamlingar (de behöver man ju inte se snygg inför eller känna sig obekväm över hur man ser ut). Ska jag vara ärlig så vet jag egentligen vad boven till det hela är, nämligen vad jag stoppar i mig... Får försöka diciplinera mig, dock går det inte alla dagar i veckan alltid.


Beröm till mig som äger på att knäppa bh!


Kom nyligen hem från spanskan, första gånge för terminen och det blev privatlektion eftersom det bara var jag och en annan kille vid namn Marwin som befann sig  på lektionen. Dock gillade jag att vi bara var två, det är lättare att fråga mer, man får bättre relation till undervisaren samt att min intresse faktiskt blev större. Så, tummen upp för privatlektioner!

Egentligen skulle jag inte sätta mig här men eftersom att jag väntar på att köket ska bli ledigt (så jag kan slänga ihop min goda och egna variant på grekisk sallad) och jag ansåg det inte lönt att sätta mig ner med papper och penna för att skriva naturkunskapsuppsatsen i cirka 10 minuter för att sedan vara tvungen att avbryta alltsammans för matlagning (oj, vilken lång mening detta blev!)

NU måste jag berätta om min lilla insident på aerobicen igårkväll. Passet började såklart med uppvärming och där körde jag på som vanligt, när vi sedan kom till delen då det blev lite intensivare och jag står där och studsar runder som alla andra. Rätt som det är känner jag att det studsar lite vääääl mycket kring bröstpartiet, svaret på varför kan förklaras med att min sport-bh knäppt upp sig själv Jag börjar dra mig bakåt i salen och expert som jag är på att knäppa bh:ar (och med TRE KNÄPPEN!) lyckas jag sätta den på plats direkt och är sedan färdig för att studsa vidare!

Nä, nu ska jag storma ut i köket med kniv, skärbräda och skål i högsta hugg för att göra min middag. The mage is kurring right nu!

Bilproffs, jomenvisst va!?

Usch, nu sitter jag här igen. Jag som hade bestämt mig för att ägna kvällen åt pluggning eftersom det börjar komma en del nu och känner att det är bäst att planera upp alltsammans så man får en struktur på dig, samt inte tar allt i sista stund. Taktik, folk.

Dagen har jag iallafall ägnat åt jobb, sista helgen med "extra hjälp", sedan är det dags för mig att klara alltsammans på egen hand, stägning och öppning. Efter jobbet gled jag hem med Lotta (eftersom vi jobbade tillsammans), där jag stylade till hennes hår, målade nagarna och sminkade henne lite smått och sådär innan hon blev upphämtad utav Adam och Myte för att åka vidare på födelsedagsfest!

Jag är grymt dålig på det här med bilar, idag har vi ett exempel som bevisar detta:
Vi stod utanför huset där Lotta bor och inväntade Myte och Adam när det kommer en bil och jag frågar om det är deras. (något i denna stil) 
Lotta - hur ser den ut? Den ska vara blå och en volvo
Sara - Då var det nog inte den för den var silvrig och nog en BMW eller någon annan sort.
Bilen kör förbi oss, bilen som i själva verket inte var en BMW utan en silvrig Volvo V70 (eller vad hette den nu?) - Sveriges vanligast bil, enligt Lotta.
Skäms på mig, och min pappa är bilförsäljare. Jovisst, va!

Som jag nog tidagare nämt kom Emmie upp till mig igår eftermiddag. Vi checkade stan och jag inhandlade ett par stövlar inför den kommande vintern! Vid stägninsdags satte vi oss i House of bagels soffor, jag med en cappuccino -choklad och Emmie smaskandes på en hallonmuffins (like usual). 30 minuter senare befann sig även Myte, Karin och Adam i sofforna i väntan på Lotta (som jobbade till 19.00) och Olof. Efter att vi fiskat upp dessa gick vi bort mot Kimpo där vi beställt bord, vi fortsatte vår socialisering där och när klockan närmade sig 21.30 lämnade vi av Emmie (som skulle till hem till Simrishamn) vid busstationen. Resterande folkskara gick hem mot Lotta där vi stannade tills klockan slog 23.00 då vi gick ut och satte oss på O´leareys. En lugn men bra kväll som avslutades hemma i min lilla boning!



Mina nyinköpta stövlar från Jackpot

Uppstigning idag klockan 08.30 för att befinna mig på jobbet 09.50, bortsett från detta har det inte hänt mycket idag.

Nu ska jag minsann sa mig i kragen, som man säger och studera lite grann. Dock befarar jag att jag kommer fastna framför någon film på tv istället!


Inte riktigt som planerat!

KOm nyss hem från ett step-pass (grymt skönt, älskar step!), nej det blev inget spinningpass och inte något naturarbete skrivande heller för den delen. Nu sitter jag här i sängen med tv:n påslagen och framför mig i ett nytt försök av att vara duktig, denna gången med historian.

Jag får väl slänga mig i duschen också innan läggdags.

Förvirrande (IGEN!), på banken

Då har jag nyligen knaprat i mig ett litet paket sesamkakor på 40g, kände att jag behövde något i mig och lite energi efter skolan annars hade jag landat i sängen så fort jag kommit hem. Jag tuggar även Stimorol strawberry fusion (min drog!) för fullt.  

Skolan idag flöt på ganska bra, psykologin var bra som vanligt! Lite förändring skedde, jag bytte nämligen ett av mina individuella val (friskvård) mot Historia istället. Friskvård var nämligen inte riktigt som jag tänkt mig, visserligen har vi inte haft någon "riktig" lektion än men vi har fått reda på hur året kommer vara upplagt och vad vi ska göra, största anledningen till mitt byte var att jag ville ha mer utav det teoretiska samt att jag tycker om att läsa kring "förr i tiden".


Dagens skolklädsel (och nej Myte, jag tänker inte bry mig om vad du tycker om detta inlägg med en "outfit" ;P)
Halsband - Diva
Blus - Åhlens
Jeans - Cheap Monday
Skor - Puma


Igår, onsdag var vi egentligen lediga från skolan. Dessvärre befann jag mig där under 2 timmars-tid eftersom det först var möte inför ettornas inspark och sedan sprang jag runder med resterande medlemmar från studenkomitén (bärande studentmössor på våra huvud och med en megafon i handen) för att informera alla treor om de kommande studentpassen (vilka behövs för att komma in alla fester som ordnas samt bal och dylikt) som säljs denna veckan!
När vi väl var färdiga med detta begav jag mig till trafikskolan för att skriva in mig (äntligen!) och fick då även teoriböcker, så nu är det bara att sätta igång och råplugga  (och bara råka förskjuta det X antal gånger, misstänker jag) och sedan beställa lite körlektioner så jag kan ta det jävla körkortet någon gång! Gled även in på Donna för att prova ett par svarta jeans som jag sett ut med mormor, dessvärre fanns de inte i min storlek. Så det var väl ett tecken på att de inte skulle köpas antar jag. Fixade lite ärenden på banken (eller snarare två banker eftersom jag kom på när jag stod i kassan på sparbanken och skulle sätta in mina pengar att jag har nordea, så det var bara att vända på klacken och trava vidare till nordea och stå i väntekö ännu en gång!). Vid två mötte jag upp Lotta och Myte för lunchning på House of bagels, sedan tog vi en runda i ett par butiker där det bland anant blev inhandlat ett par skor, en sjal och en bh (jag som inte skulle handla utan vänta tills imorgon då Emmie kommer). När klockan började närma sig 18.00 gick vi hem till Lotta för att fixa iordning en kycklingsallad, därefter gled jag hem och kvällen avslutade med powerwalk tillsammans med Lotta därefter såg ajg en kärleksfilm på 3.an (eftersom det är kärlekstemma denna vecka, undra vad de visar ikväll - dreggel!).

Nä, nu hade jag planerat in att börja på mitt naturkunskap arbete (innan det blir spinning om 1 timme) så man har det undanstökat tills läxorna börjar välla in.

För vi ska ta studenten!

Hahaha, hittade nyss en video från onsdagens "lära-känna-folket-i-studentkomitén-festen" på facebook. Njut av våra underbara stämmor. Jag måste även tillägga att det enda man ser utav mig är mitt glas som höjs i luften fram mot slutet, i höger hörn ;)


http://www.facebook.com/video/video.php?v=29310132390&oid=28873027744


Oroväckande nyheter!

Nu sitter jag här igen och velar, vill ut och springa men ändå gör jag det inte. Why not?! 
Inväntar en film som börjar klockan 21.00 ikväll på trean (?) som jag tänkt se, och tills dess ska jag ha skickat in en beställning (inför kommande praktiska dag) till min lärare samt vika tvätten som jag lyckades tvätta igår (DUKTIGT!). Det är alltså cirka 1 timme tills dess och då skulle jag kunna springa en runda på 30 minuter. Ja, det ska jag!

Idag har jag både gått och skolan och jobbat, började jobba 15.30. Första gången själv idag (dessvärre kom Lotta förbi vid stäningsdags och hjälpte mig med det), vilket gick mycket bra. SMarrigt på kontot sen i slutet utav månaden. Jag kom iallafall fem för lite mindre än en timme sen med en räk-smörgåstårta med mig som jag sedan klämde!

Mamma ringde nyss och berättade att de kommit ett brev hem till mig från fastighetsägaren till studentkorridoren. De informerade om ett möte vi skulle ha den 16:e September där de bland annat skulle diskutera kring hur de ska göra med denna byggnaden eftersom vi endast är 4 stycken som bor här när det är ungefär 15 rum. Med det förstår nog vilken människa som helst att de inte tjänar något på det, det de vill komma med är givetvis att de funderar på att stänga ner fastigheten. Oroväckande, för vart ska vi ta vägen? Kan de bara slänga ut en och låta en klara sig på egen hand, vilket förmodligen hade bidragit till pendling igen för mig (vilket inte hade funkat med min vardag här uppe nu eftersom jag både har jobb och studentkomitén jag sysslar med och som tar en del tid). Förhoppningsvis är de skyldiga att låta en gå före i "köer" till andra bostäder eller?, Något jag borde sätta mig in i, så jag kan ha koll på läget!

Nä, men hejdå datorn, - hej på joggingspåret!

välrdens bästa morfäldrar och en tvättångest!



På msn har jag statusen "tvättsags", dessvärre har jag inte kommit så långt. Men jag ska, jag ska...snart!
Egentligen, varför skjuter man alltid upp tvättningen. Hur jobbigt är det egentligen, det är ju bara att kötta in kläder i maskinen, hälla på lite sörjer och sedan trycka på en knapp, såååå enkelt men ändå så "avtändande".
Jag kom iallafall ganska så nyligen hem från Maxi där jag gjort min veckohandling som gick på 273kr, så nu är min kyl fullare än vad den varit någon gång under min tid här (har ju aldrig behövt handla så mycket när jag åkte hem varje helg men eftersom jag inte kommer befinna mig på Österlen förrän den 26:e september så är det lika bra att storhandla ordenligt!).

Dagen har varit bra, eller skolan var ganska seg emellanmåt men när skolan väl var slut så mötte jag upp mormor och morfar i stan. Vi tog en fika, pratade och sedan gled jag runder i affärer tillsammans med mormor, hon är ball och har bra smak för kläder, inte så att jag själv hade velat ha hennes kläder kanske men hon klär sig snyyyggt för att vara tant (okej, äldre dam)! GO MORMOR, GO MORMOR! Jag hittade iallafall en jacka, sjal, skor, byxor och klänning som bara måste provas (och förhoppningsvis köpas) på fredag när Emmie kommer hit, för ännu en dags shopping!

Nä, nu får jag ta mig i kragen och trycka i kläderna i tvättmaskinen!


RSS 2.0