Onsdag, 23 april

image84
Efter skolan blev det picknick tillsammans med flickorna på bilden! Vi köpte med oss lite lunch och njöt under ett litet tag utav detta, solen och varandra! För att ta del utav det fina vädret ännu mer kommer jag lite senare i eftermiddag att ta en långpromenad!

Tisdag, 22 april


Ja, det får bli ett litet inlägg innan jag travar ut från mitt rum igen för att möta upp Lotta och genomföra en långpromenad i det fina kvällsvädret som jag typ får panik på och bara älskar!

Under eftermiddagen har jag gjort av med ett par timmar tillsammans med Lotta på House of bagels över en kaffe (cappuccino med chokladsmak, min nya specialité), Therese och Danne tittade förbi ett slag och snackade av sig lite och det blev lite smått planering inför festen Therese kommer hålla den 2:e Maj eller möjligtvis den 1:a, för att fira sin 18-årsdag!

Innan hemfärd gled vi runder i lite butiker och kände frustrationen av att inte kunna köpa något, (eftersom kontot i stort sätt ekar) det var ett lidande kan jag säga!


Även igår blev det fika på stan dock tillsammans med mina mor-föräldrar denna gång  och så stod de såklart för alltsammans. Det funkar likosm inte att förhandla och försöka bjuda de någon gång! Vi slog oss ner inne på Duvanders, jag med en kaffe och köttbullsmacka och de två också med kaffe men de festades till det med vars en budapestbakelse. Efter två timmar kramades vi adjö sedan cyklade jag direkt till medborgarskolan för att genomföra veckans spanskalektion på 1 ½ timme.

Helgen som just passerat var bra, vistelsen på Ronneby brun med familjen och släkten var bra men mer orkar jag inte kladda ner. Apropå helg så lär den kommande blir ganska så innehållsrik men ändå lugn. På fredag har jag planerat (eller jag måste näsan) att bara mysa hemma med familjen eftersom de följande morgon åker till lägenheten i Grekland där de stannar i hela två veckor. Lördagen för egen del kommer spenderas ute på jobbet från halv elva till klockan fem, därefter ska jag koka tillsammans med Emmie och bara ha allmänt mys hemma hos mig. Söndagen består också av arbete och efter avslutade jobbtimmar är jag bjuden på middag hos mormor och morfar. Kvällen vill jag ska avslutas med en träff med Ida eftersom det är enda möjliga tillfälle att umgås med henne, jag stannar därför i Simrishamn över söndagen (vilket jag inte brukar göra) och åker till kristianstad morgonen därpå bara för att kunna¨träffa henne! Så hon får se till att ägna några av sina timmar till mig ;)

image83
Jag och mamma under lunchpausen påväg till Ronneby, den enda bilden från dagen bortsett från en lite för ego bild på mig, så jag kör på denna inte så vackra bild!

Detta inlägg var planerat att bli kort vilket inte lyckades så jättebra... Nu ska jag iallafall släppa på blåsan samt hänga upp min tvätt och packa upp dagens gymnastik kläder OCH (för många och, iiiiilla!) byta om till en klädsen som lämpar sig lite mer för powerwalk!

HAJOCHIVAJ!


Fredag, 18 april


image82

Om nästan exakt en timme omfamnar jag Emmie på resecentrum här i Kristianstad, hon sitter nämligen just nu på trean mot Kristianstad från Simrishamn. Emmie kommer hålla mig sällskap fram tills imorgon förmiddag då jag har tvungen att lämna henne  för att åka med familjen, kusinerna samt mormor och morfar (som fiskar upp mig utanför min boning vid 11:00-tiden) till Ronnebybrun Spaa där vi stannar över natten för att fira morfar som fyller 70 år!

Så ikväll antar jag att det bara blir mys med någon bra film eller något liknande, fast man vet ju aldrig om vi får en liten inpuls och drar ut på någon bar när vi nu båda är 18 år fyllda!

Ne nu ska jag städa undan och dammsuga lite grann innan jag går de två minutrarna bort till resecentrum för att möta upp henne, antar att vi checkar stan lite innan vi drar hem till mig, jag behöver nämligen ett par nya nylonstrumpbyxor till klänningen jag tänker ha på mig imorgon kväll!

Torsdag, 17 april

image81
Idag kom dessa två män på besök ett litet slag i eftermiddags, trevligt eftersom det var ett tag sen vi sågs! För övrigt idag har jag sovit 1 ½ timme i eftermiddags vilket känns lite bortslösande av tid men usch så skönt det var! JUMMIE! Ikväll blir det förmodligen träning om mina vader lyder mig, men jag gör ett försök.

Onsdag, 16 april

OBSERVERA OCH BLI FÖRVÅNADE - TVÅ INLÄGG I STRECK! - KRYSS I TAKET FÖR SARA

Idag blev det ännu en fika men denna gången tillsammans med Lotta (som alltid ;P), Myte, Karin, Azen och Hannah. De tre timmarna vi slog på Fenix var trevliga! Väl hemma fastande jag framför datorn samtidigt som jag njöt utav lite middag innan jag möte upp Lotta vid sju för en timmes promenad som avrundades med inhandling på Maxi ICA samt ett kort besök i idrottshallen där vi tittade på Myte, Fredman och Adam som spelade Badminton ett litet tag.

Just nu sitter jag fast i Top model som visas på tv, dock gör jag precis som igår - skriver i pauserna och här på trean är de många, suuuck! Efter att serien är avslutad för idag blir det läggdags direkt eftersom vi har engelska nationella uppsats imorgon och då tänker jag vara pigg och utvilad så jag kan tänka klart. Jag tänker också äta en ordentlig frukost, dessvärre gör man väl mest detta eftersom man tror sig prestera bättre även om det kanske inte är så...

Angående morgondagen har jag inte bestämt för för om jag ska åka hem till Simrishamn över dagen eller inte. Vi slutar nämligen direkt efter provet vilket är vid tio-tiden. Hemfärden gör jag isåfall mest för att jag saknar Ida jättemycket eftersom vi inte setts på snart två veckor  (och åker jag inte hem imorgon tar det ytterligare en vecka tills vi ses) samt för att krama sönder mamma. Jag har iallafall bestämt mig för att köra på min impulskänsla imorgon förmiddag!

Ne, nu ska jag se vidare på top model de sista tio minutrarna samt tvätta av mig lite grann innan sängen väntar mig, dock ligger jag redan i den men liksom inte på riktigt om man kan uttrycka sig så ;)


Tisdag, 15 April


Usch så dålig jag varit med bloggandet på sistone - verkligen usel! Dessvärre ska jag se en film som börjar nu därför kommer skrivandet av detta inlägg ta tid (inte för att du som läsare kommer märka av det) eftersom jag endast kommer anteckna i reklampauserna, förmodligen.

Förgående vecka bestod av många kafébesök, sammanlagt tre stycken faktiskt. Ett utav dessa var i sällskap med Lotta och Abbe som jag inte träffat sen i höstas någon gång - detta var mycket trevligt! Följande två dagar fikades det med åter med Lotta och vid ett av tillfällena satt vi i sofforna med ytterligare tre personer - Myte, Fredman och Adam.

Helgen som passerat har bjudit på många trevligheter, höjdpunkten var ändå besöket hos Karin nere i Sövde. Jag, med fem personer härifrån Kristianstadtrakterna bilade ner till Sövde på lördagen vid middagstid. Väl framme dukades det fram lite snacks som kex, dippa och baconlindade musslor och oliver - mums! Drinkar förberedes och avnjöts sedan var det dags för matlagning som vi hjälptes åt med. Resterande tid av kvällen kommer jag inte berätta i detaljer jag säger bara att den var mycket bra och bestod utav jacuzzi badande i natten, dans, sex-prat och drinkblandandet kan jag väl påstå att Adam och Fredman stod för!

Dagen därpå avnjöt vi med frukost, lunch och allt annat i solen på Karins altan - underbart väder! Hemfärden skedde vid fem och väl hemma var jag och Lotta flitiga tillsammans med en långpromenad som avslutade med mys hemma hos mig innan läggdags! Kan sumeras i en suverän helg! Fredagen som jag glömt berätta lite smått om spenderades hemma hos Lotta med Myte och Fredman över en saw 4 - skabbig video och jag kan ju säga som så att jag satte benet framför mig (som jag alltid brukar göra)så jag inte såg skärmen största delen utav filmen.

Här tänker jag avrunda för att inte er genomläsning ska bli en lidelse på grund av ett för långt inlägg, jag ska istället försöka uppdatera om ett par dagar - innan lördag närmare bestämt!

Engelska nationellt prov i uppsats på  torsdag och jag är måttligt nervös, dessvärre känner jag en större oro inför hörövningen eftersom det inte ligger mig varmt till hjärtat precis, tyvärr!

Ha det bra gott folk och för att se lite bilder från helgen besök min bilddagbok: "malmkvistsara" och klicka er vidare till den 12.e och 13:e April!


Söndag, 6 april


Tyckte det var dags för ett blogginlägg nu faktiskt!
Lotta lämnade mig nyss, jag är äntligen i Kristianstad igen och imorgon är det skola igen! Tiden i Simrishamn har ioförsig gått snabbt men när man väl fått känn på det här med att bo ensam vilket medför att man gör allt precis när man vill gör att jag ofta känner suget efter att åka upp till Kristianstad igen då jag väl är hemma. Inte för att det varit en jobbig tid där hemma, det har nämligen blivit många sköna och långa promenader samt mysiga stunder med Ida, Emmie och familjen men mer händer det liksom inte...

Som sagt, jag sa hejdå till Lotta efter en urmysig och trevlig kväll! Jag var inne med bussen 18.40, Lotta mötte då upp mig och hjälpte mig med all min packning till rummet. Därefter gled vi in på House of bagels men vi gick snabbt ut igen eftersom vi slog oss ner på deras uteservering i väntan på vår beställda mat. Känns som typiskt svenskar: så fort uteserveringarna åker ut slår folket ner sig oavsett vädret, och jag kan ju påstå att det stämde ganska bra på oss eftersom vi satt där i två timmar och pratade medan regnet föll från himlen. Vid 21.00 trotsade vi inte kylan längre utan satte oss där inne med vars en lyxig kaffedrick istället. Lite senare befann vi oss hemma hos mig för att uppdatera oss vad gäller lägenheter, vi letar febrilt efter en tvåa/trea till årskurs tre! :)

För övrigt idag har jag firat kusin Annie som fyller 15 år idag, firandet ägde rum på mitt jobb - och då kan jag ju medge att det kändes lite mysko att serveras utav mina arbetskamrater dock var besöker där trevligt! Sista umgänget med mamma utfördes under en promenad på 1 ½ timme, skönt!

Imorgon blir det promenad till skolan istället för min och Lottas hederliga cykeltur eftersom jag har punktering på ett av mina cykeldäck, suck!

Nej, nu ska jag faktiskt krypa ner under täcket och sova!

Tisdag, 1 april


Landade nyss hemma i soffan i Simrishamn (där jag hållit hus i fyra veckor nu) efter ett besök hos Ida samt cykeltur med denna dam också. Dessförinnan satt jag helt bunden och inspekterade datorskärmen medan olika röster gick igenom allt som har med matte B att göra samtidigt som det visades bilder, ganska givande faktiskt och en bra repetition. Dock kände jag efter två timmar att ögonenlocken blev tyngre och tyngre, jag löste detta genom att haffa Ida på msn och vi kom överens om att vi skulle motionera tidigare än bestämt. Jag som är helt såld i cykling föreslog detta och så blev det, efter 45 minuter var vi hemma igen och var så lata att vi tog bilen till Ag´s (numera coop, dock kommer detta namnet aldrig användas av mig) för att inhandla lite smått och gott till våra hem, utöver det behövliga köpte vi risgrynsgröt som vi avnjöt tillsammans med en varm kopp kaffe framför teven 15 minuter senare.

Första april idag och då vill man ju ändå att det ska kännas av, dock kan jag ju inte påstå detta eftersom man inte ens blivit skämtad med, suuck! Inte ens mina småbrödrar har sprungit runder och hittat på små hyss, sorligt! Mitt praktiska favoritskämt är nog iallafall då man tejpar största delen av "munsstycket" på kranen när man sedan vrider på den för att skölja händerna sprutas du istället ner över tröja och ansikte.

Häktisk dag igår, från dess att jag var hemma från praktiken vid halv fem tills klockan kvart i tio hann jag duscha, åka en vända till Kristianstad där jag slog 1 ½ timme med Lotta för lite middag, hämta räkning på rummet och sedan vara hemma i stan igen. Denna lilla tripp gjorde jag främst för att plocka upp min räkning och betala den (och sista dagen var igår), och kan ju säga det att man kände sig lite vuxen när man betalade sin första räkning på egen hand över internet. Bör tilläggas: Ett stort plus att jag hann umgås med Lotta ett litet tag också, annars hade "resan" kännts mycket omotiverande...

Här tänker jag avsluta med en bild som jag bara älskar, den togs i början av hösten förra året under en promenad med Ida!

image79

RSS 2.0