Mysdag!

Just nu sitter jag bara och väntar ut tiden tills bussen mot Kristianstad går, ca 30 minuter kvar tills dess. Dagen med Emmie blev givetvis super som alltid, vi lunchade på Börje Olsson där det bjöds på medelhavsbuffe vilket smakade mycket bra i våra munnar. Mätta och belåtna rullade vi vidare genom den lilla staden och gled in på Önska där jag shoppade upp 1815kr (för att vara exakt) på höganäsmuggar samt tillhörande skålar och tallrikar. Snart är samlingen fulländad, sköönt! På grund av mina inköpt fruktar jag en jobbig och tung hemresa då jag tänker ta med mig halva servisen, känner att den gör mer nytta i min lägenhet istället för i en gammalkista här i Simrishamn i väntan på "bättre tider" som inte lär komma då de passar alldeles förträffligt för mig att använda alltsammans nu!



Jag samlar på den grädd/sand-vita servisen som är matt i ytan, väldigt neutralt (vilket är bra då man inte vet hur ens kök kommer se ut i framtiden) och fint enligt mig!

När vi promenerat hem mot mig bestämde vi oss för att även idag ta oss med tandemcykeln ut till hennes farföräldrar för att plocka körsbär, en trevlig liten pratstund med dessa men som avslutades i enliten besvikelse då mestadelen av körsbären blivit invaderade av alla dessa äckliga bornholmflugor/koflugor/blomflugor som fyller luften i Simrishamn. Med detta fick vi ta oss hem på  cykeln tomhänta men humören var på topp hos oss båda två så det uppstod ingen bitterhet. Kan nämnas att vi nog fått för lite sömn under den gågna natten eftersom det blev lite väl högljut och flummigt, men sånt gillar vi själva fett mycket! Imorgonkväll kommer bruden till mig igen för att slå ännu ett dygn med mys tillsammans med mig, hon stannar nämligen över natten till onsdagen då vi båda är lediga. Inga direkta planer för denna dag utan vi tar det som det kommer, kanske tar vi oss till Åhus en vända för att avnjuta av denna söta by eller så hänger vi i stan. Något som kan blir farligt då vi båda är shoppinggalna och för tillfället försöker vi spara så mycket som möjligt till vår kommande resa nästa höst!

Nej, nu ska jag packa det sista och sedan bege mig.
Bilder från gårdagen samt idag kommer snarast!

Jag älskar mitt familjehem!

Mina helgplaner blev inte som det var tänkt efter att jag vaknade klockan 06.45 av ett sms från min kära mamma. Hon frågade hur dags jag började jobba och när hon fått svar på det så fick jag tillbaka ett litet meddelande där det stod att hon var i Kristianstad och undrade om hon kunde komma upp. Jag som fortfarande låg yrvaken i sängen godkände förfrågan och tog mig långsamt upp för att dra morgonrocken över mig. Jag lovar, inte mer än 2 minuter senare ringde det på dörren och där stod mamma med en påse nyköpta frukostbullar... Jag tror inte riktigt jag hunnit reagera över vad hon egentligen skrivit eftersom jag inte tyckte det var något konstigt att hon var i Kristianstad klockan 07.00 på morgonen och att hon därmed måste ha kört från Simrishamn runt 06.00. Första tanken som kom upp var att hon var med min lillebror Max på fotboll men så var ej fallet.

Det bjöds iallafall på en lite enklare frukost då det inte fanns mycket mer än smör, ost och lite yoghurt i mitt kylskåp eftersom jag skulle ta mig hem mot Simrishamn över ett par dagar och därmed planerat så bra att ta slut på det mesta tills dess så att inget riskerade att gå ut ur datum under tiden. Jobbet väntade på mig klockan 08.45 så vid 08.30 lämnade jag mamma ensam kvar i lägenheten. Efter åtta timmars jobb var det slut för mig och då gav jag mig hemåt för att göra mig iordning inför en middag ute med mamma. Egentligen hade jag planerat att ta 3.ans buss mot Simrishamn klockan 17.28 men så blev det givetvis inte. Vi hade en mysig middag som avslutades med en välbehövd liten promenad eftersom maten stod oss upp i halsen. Kvällen fortsatte framför tv.n med en bra film och vars en kopp te och sedan somnade vi lugnt in båda två efter en mycket bra dag mycket tack vare mammas spontanitet tror jag. Hon är bara såååå bäst!

Morgonen därpå avnjöt vi en mycket godare frukost eftersom jag dagen innan handlat med mig lite mer att fylla kylen med efter jobbet. Det roliga var att mamma hade gjort det samma och vi hade köpt precis samma sorts råvaror men i olika märken. Bröd, ny ost (samma sort), yoghurt och äpplen (och båda två köpte fyra stycken), lite lustigt det där. Måste bestämt vara något med generna ;) Efter en skön morgonpromenad som avslutades vid 11.15 då jag tog mig mot resecentrum för att åka mot Simrishamn klockan 11.28, jag kramade mamma hejdå och hoppades på att hon skulle få en vidare skön dag då hon tänkte åka vidare mot Blekinge för att se sig lite omkring.

Iallafall, det som sedan stod på schemat var segling med Ida, David och Andreas dock blåste det alldeles för mycket här i Simrishamn. Givetvis är det aldrig vindstilla här men nu var det lite väl vilt och riskabelt att släppa ut Ida och mig som är helt okunniga inom seglingen. Istället satte jag mig tillsammans med Ida på Bonadea och avnjöt en kaffe samt en liten smörgås, ett väldigt mysigt och lite bohemiskt kafé här i Simrishman. Efter ett par timmar med prat och avkoppling fiskade vi upp David och tog vår tandemcykel vidare mot Brantevik där vi njöt i solen vid hamnen, mysmys! När vi anlänt i Simrishamn och klockan blivit "middag" så skiljdes vi åt ett tag för att sedan ses igen vid 19.00. Vi bestämde oss för att vinden var alldeles lagom för lite segling och så blev fallet vilket var grymt kul och mycket mysigt att se solen närma sig solnedgång. Innan denna söndag var över slängde vi oss i soffan hemma hos David med värmande kaffe och en film framför oss, Benjamin Button. En mycket bra film som trots dess ganska osannolika story var mycket gripande och trovärdig! Ett perfekt avslut på en dunderbra och mysig dag. Jag mår så himla bra när jag väl kommer till Simrishamn och får umgås med mina bästa vänner Emmie och Ida samt familjen, man uppskattar allt så mycket mer när man inte befinner sig på en plats 7 dagar i veckan.  Man lär sig verkligen att se och ta till sig hur vackert och idylliskt allting faktiskt är här i och runt Simrishamn! Jag älskar att allt finns på en och samma plats i lagom mängd, skogen, den lilla söta staden och stranden med havet! Allt i ett liksom! Nej, nu ska jag inte bli blödig över en stad, haha. Punk slut på denna del!

Idag är det måndag och den började jag med uppstigning 08.00 för att möta upp mormor och morfar vid 09.00 och därefter väntade en 2 timmars cykeltur på fina österlen! Nu myser jag i mjukiskläder men är snart redo för duschen och lite tillfix innan ajg ska möta Emmie i stan för lunchning ohc lite inhandling av Höganäs tallrikar samt koppar till mig!


Bonadea trädgård där jag och Ida umgicks över en fika!


ingen-nytta-dag

Usch usch usch vad jag inte har gjort något vettigt idag när jag haft all tid till det känns det som. Jag slutade nämligen jobba redan 13.00 och därefter väntade en bokad tvättid till klockan 16.00. När jag väl var hemma efter en promenad från Duvanders och efter att ha lagt i tvätten i maskinen så slog jag på MVT i förhoppningarna om att det skulle spelas perfekt städ-musik. Dessvärre visades det "The city" och efter att ha insett detta var jag fast, senare insåg jag även att det var ett "marathon" fram till klockan 15.00 och då var det inte mycket att be för utan slå sig till ro framför teven. Jag kunde ju inte missa en sådan tillfällighet att se denna grymma serie när jag ändå inte kunde ta mig någonstans pga. tvättjäveln.
Som ni säkert listat ut blev givetvis städningen lidande, men det är något jag får ta på måndag kväll när jag är tillbaka från Simrishamn eller under tisdagen för här måste verkligen dammsugas och dammas!

Motionen missar jag även idag, något som jag också tänkt uttöva direkt efter tvättningen men mitt humör tillät det inte plus att jag endast skulle känna stress över att skynda mig hem för att hinna göra mig klar inför kvällen då jag ska träffa Anna Månsson. En säkerligen trevlig kväll full med skratt, som alltid då vi ses, lovely!

Woooops, om exakt 5 minuter ska jag börja min väg mot att möta upp Anna vid stationen. Dags att rappa på, jaddå!



CIAO!

Inte riktigt som planerat

Apropå inlägget jag skrev igår så nämnde jag att jag först skulle läsa lite innan tv.n visade Sex education klockan 22.00. Så blev dock inte fallet eftersom jag istället somnade när jag lagt mig med boken ca 20.30, jag vaknade sedan upp 23.05 och då var det bara att tvätta bort all make och borsta tänderna för att åter krypa ner i sängen.
Jag kan iallafall inte klaga på att jag fått för lite sömn inatt!

Planerna för dagen skulle varit en powerwalk nu på förmiddagen, sedan dusch och tillfix för att ta mig till jobbet vid 14.00 och därefter befinna mig där till 19.00. Dock sprack min morgonpromenad sig lite grann då det just nu regnar för fullt, jag hoppas på det bästa att det slutar regna inom det snaraste så jag hinner få mig lite motion och frisk luft!

Under tiden passar det mycket bra att lägga upp några bilder här på bloggen från olika tillfällen, så jag tror jag kör på det faktiskt!

Axel och jag i Grekland
Lillebror Axel och jag i Grekland!


Axel äcklar sig med ögonen tillsammans med Max


Jag tillsammans med Lotta och Myte under Kristianstaddagarna, en mycket bra kväll!


Picknick med Emmie vid Gyllebo sjön som ligger en liten bit utanför Simrishamn, myyysigt!


Ida 20 år! :)


Shaka aset på Idas 20-års fest, en trevlig kväll det där!


Jag efter en cykeltur med Emmie på fina Österlen!

Nu tycks jag ana lite uppehållsväder så jag ger mig ut på en promenad nu minsann, underbart!

En bra tripp till båstad som dessvärre avslutades med kaos

Ännu en gång ville mitt internet inte som jag och därför publicerades aldrig inlägget som jag skrev igår kväll, men här har ni det iallafall!

God kväll! En trött Sara med värkande fötter sitter nu med både datorn och tv.n på som visar nyheterna på TV4. Nyheterna är något jag verkligen ska försöka föra in i min vardag då jag känner att jag är alldeles för oallmänbildad så att det till ohc med är pinsamt.

Nu tänkte jag nämna lite kort kring hur min och Emmies resa till Båstad gick. Vi kom inte iväg förrän vid 18.00 på söndag kvällen men därefter rullade vi iväg och stannade i Ystad för att tjocka oss på Mc Donalds en sväng eftersom ingen av oss käkat något sedan lunch. När vi var alldeles för mätta och belåtna körde vi vidare och var framme i Båstad 21.30.
Ett av våra syften till denna mini-tripp var att vi skulle överraska en av EMmies gamla skolkamrater nu sen gymnasiet vilket vi också gjorde. Väl framme i Båstad styrde vi mot Louises hus och smög upp mot hennes hus och knackade på hennes ytterdörr. Louise eller Lollan som de flesta kallar henne blev så glad och överraskad över att se Emmie i dörren att hon började gråta lite smått, Lovely friendship :) Resterande tid av kvällen slog vi iallafall med Lollan och hennes vän Ida utanför kiosken de jobbade på där vi även fick lite kändisspotting - Prins Carl Philip stod och hängde där vid oss med en kamrat! Eftersom våran lilla resa var ganska så oplanerad hade vi ingen sovplats förutom bilen där vi också fick några timmars sömn.
 

Morgonen därpå vaknade vi upp lagom trötta men bestämde oss iallafall för att åka upp till Ullared där ingen av oss någonsin varit. Inget toppenbetyg från min sida dock eftersom jag inte gillar sådana röriga platser med massa folk men trots detta fick jag en del inhandlat! Efter endast en timme på varuhuset köpte vi lite kycklingwook som vi åt upp innan vi begav oss vidare mot Skåne igen. Under bilresans gång beslutade vi oss för att  göra ännu ett stopp, nämligen på Nova Lund där det blir ytterligare lite shopping. Det var även på denna plats där den mycket bra resan började få ett mer kaos-aktigt slut. Det var nämligen så att när vi mycket trötta skulle ta bilen mot Kristianstad för att åka hem så fungerade den inte. Bromsen hade lagt av helt och när man tryckte ner gas, koppling eller broms så rasslade det i hela motorhuven. Vi kollade motorbromsvätskan och såg att den var långt under "min". Med en lättnad över att det endast var detta som var felet (trodde vi) gick vi mot en shell-mack för att inhandla lite bromsvätska. Vi fyllde behållaren och försökte sedan igen, bilen var fortfarande död. Efter många telefonsamtal både till mamma och pappa där vi diskuterat hur vi skulle göra med bilen, om vi skulle låta den stå och ta bussen hem och hur vi isåfall skulle få hem bilen så beslöt sig mamma för att komma upp och hämta oss (hon är bara såååå himla bäst!). När mamma Annika anlände provade hon bilen och då hade den börjat fungera så hon tog en provrunda med den  på parkeringen. Väl tillbaka så hade bromsen slutat fungera som den ska igen men den gav ändå en bromsverkan om man tryckte ner den ordentligt. Vi tog ett gemensamt beslut om att mamma skulle köra den söndriga bilen hem medan jag tillsammans med Emmie tog bilen mamma kom med och köra bakom henne under hela resan hem. Två timmar senare efter att vi börjat köra från Lund var vi hemma, en resväg som vanligtvis bara tar en timme, men resultatet blev sådant eftersom vi var tvugna att ligga på en hastighet på i genomsnitt 60km/h hela vägen hem...


Trots detta kaos kan jag säga att jag hade det mycket bra under vår lilla tripp, och tack vare den slutliga händelsen resan vara svårglömd för alla inblandade. Nu är jag iallafall tillbaka i Kristianstad igen, fick åka upp från Simrishamn igår morse klockan 07.10 för att infinna mig på jobet 09.45. Efter åtta timmars jobb begav jag mig hem till lägenheten för att fixa till mig lite och sedan möta upp Lotta, Myte och Mia för en kaffe på House of bagels. Jag tackar och bugar för en trevlig kväll och nu ska jag stänga ner datorn för att läsa lite innan klockan slår 22.00 då jag ska se Sex Education, ett lite udda men pinsamt roligt program!

BYE!


Ingen motion här inte!

En liten snabbis här innan jag ska hoppa in i duschen och packa färdigt inför trippen till Båstad ikväll!
Jag hamnade här framför datorn nu efter jobbet vilket dock inte var tänkt eftersom jag hoppats på att hinna med en promenad när jag städat klart men givetvis börjar det regna just när jag gjort mig iordning för en powerwalk så jag fick besviken knyta upp skorna igen. Jag som sett framemot att motionera lite nu efter tre träningsfria (observera, ofrivillgt) dagar pga. förkylningen, men men.

Laddar upp bilder från Grekland och studenten på facebook nu, och det tycks gå betydligt bättre och snabbare idag än vad det gjorde igår. Bli vän med mig och snoka runder bland mina bilder vet já!

Nej, nu måste jag glida in i duschen om jag ska hinna med bussen 15.28 mot Simrishamn samt packa klart innan dess, från Simrishamn tar jag och Emmie bilen mot Båstad sen. Ska bli gryyyyyyymt nice! BYE!



lata kvällar!

Tjena tjena tjena igen!
Nu sitter jag här framför datorn igen iklädd mjukiskläder och känner mig fräsch efter ett långt bad i badkaret tillsammans med en nyinköpt SOLO-tidning och tända ljus. Ett perfekt ( läs "bra" då en liten kille sittandes med mig i badkaret hade varit det ultimata och därmed just perfekt)avslut på jobbet och en bra början på en lugn kväll! Två grymt slappa kvällar har det blivit nu fredag och lördag eftersom sjukan fortfarande ligger över mig och jag måste bli frisk till imorgon då jag och Emmie tar bilen upp till Båstad för att överraska några av hennes vänner där och sedan bila runder under måndagen i vårt kära Skåne. En liten impulsplan vi fick i veckan om att vi bara skulle dra utan att ha några direkt planer om vart våra stopp kommer ske, vi gör vad som faller oss in helt enkelt... När vi båda jobbar en del så blir det så att så fort våra lediga dagar matchar så slår vi upp lite planer för vad som kan hittas på, skapa minnen och stärka vänskapen is the shit!

För övrigt så har jag börjat fjälla massor nu. Har inte solat sen Grekland och snart är färgen väck, men så är det. Dock gör jag mitt bästa och smörjer fribrilt in mig med massor av väldoftande lotion. På tal om Grekland, kommer det lite bilder därifrån nedan!





... Eller inte förresten eftersom även uppdateringen av bilder inte vill som ajg vill. SUCK!

Woho, vilket uppehåll det var har då!

Följande inlägg skrevs igår 20.00, men mitt internet fuckade som vanligt så det gick inte att publicera.

Resan till Grekland satte igång det långa uppehållet här på bloggen och även om jag sagt till mig själv att jag skulle börja skriva så fort jag var hemma igen så har det inte blivit så helt enkelt. Har haft en del för mig, åkt mellan Simrishamn och Kristianstad MASSOR, jobbat mycket, träffat vänner och till råga på allt så har mitt internet inte fungerat som jag velat varken i föräldra-hemmet i Simrishamn eller här i Kristianstad...


Såååå, vad har nu hänt under dessa två veckor jag hunnit vara hemma i Sverige?
Sara har tagit körtkort, träffat Emmie en del ohc myst med henne både på cykelturer - och cykelturer, firar Ida som fyllt 20 år, tagit första doppet i Sverige med Ida, David och 6 av hans vänner (och det värsta är att detta dopp var i förrgår i en sjö utanför Simrishamn, fy på mig så sent!), gjort Malmö med Ida, varit på teater,  umgåtts med Lotta och Myte, suttit till sena kvällen på kafé med Anna, festat under Kristianstadsdagarna, besökt Kiviksmarknad ("bara för att" kan jag säga och har fått klart för mig att marknader som sådana är inte något för mig alls) och slutligen myst med familjen!

Jag tror att pga. doppet i sjön i onsdagskväll så har jag åkt på en rejäl förkylningn vilket inte gynnar mitt jobb för fem öre. Rösten vill inte som jag och i mitt jobb är den det stora redskapet kan man säga, så ikväll sitter jag hemma i lugn och ro för att vila upp rösten inför helgens jobb! Har hällt i mig litervis med te idag som jag för övrigt inte föredrar och verkligen inte före kaffe, men så fick det bli idag.


Ne, nu ska jag ta mig något lätt att äta. Till kvällsmat blir det räksallad från jobbet! Ciao, bilder kommer!





RSS 2.0